Γιατί να πάτε στην Καμπότζη; Ταξίδι στην καρδιά της μαγευτικής Ασίας…

Γιατί να πάτε στην Καμπότζη; Ναοί χιλιάδων ετών, εκλεπτυσμένη κουζίνα, φιλοξενία, τοπία… τόσα πολλά στοιχεία για ένα εξαιρετικό ταξίδι!

Η Καμπότζη είναι μια χώρα που μπορείτε να επισκεφθείτε ξανά με σιγουριάτου πρωτεύουσά του Πνομ Πενχ στο μνημειακό συγκρότημα του Angkor. Γιατί να πάτε στην Καμπότζη; Είναι η διαβεβαίωση τουένα μοναδικό ταξίδι όπου η ομορφιά των τοπίων της και η φύση της συναγωνίζονται την αίσθηση της φιλοξενίας των κατοίκων της.

Μια χώρα τραυματισμένη από τους Ερυθρούς Χμερ

Σήμερα, η Καμπότζη εξακολουθεί να είναι μια χώρα υπό ανασυγκρότηση. Κυριολεκτικά καταστράφηκε από το καθεστώς των Ερυθρών Χμερ μεταξύ 1975 και 1979: σφαγές των πληθυσμών, ιδιαίτερα των πνευματικών ελίτ, καταστροφή του εκπαιδευτικού συστήματος, λιμός… Η χώρα παραμένει φτωχή, αλλά προοδεύει, ιδίως χάρη στο άνοιγμα στο ο τουρισμός που ήρθε χέρι-χέρι με την επιστροφή της ασφάλειας στη χώρα. Πλέον υπάρχει πολλά σημεία μνήμης όπως στην Πνομ Πενχ – μουσείο Tuol Sleng, πρώην φυλακή S-21 – και στο μνημείο Choeung Ek, πρώην στρατόπεδο εξόντωσης.

βουδιστές μοναχοί
Βουδιστές μοναχοί ©sasint

Πνομ Πενχ, μια σύγχρονη πρωτεύουσα

Γιατί να πάτε στην Καμπότζη και να ξεκινήσετε την επίσκεψη στην Πνομ Πενχ; Γιατί το ταξίδι γενικά ξεκινάει στην πρωτεύουσα. Αυτή η πόλη έχει πολλά βουδιστικά θρησκευτικά κτίρια: είναι επομένως απολύτως απαραίτητο να επισκεφθείτε την αξιοσημείωτη παγόδα του Wat Phnom ή την Ασημένια παγόδα, που βρίσκεται κοντά στο Βασιλικό Παλάτι.
Η Πνομ Πενχ είναι επίσης μια δυναμική πόλη όπου η βόλτα σάς επιτρέπει να εκτιμήσετε την ποικιλομορφία των αρχιτεκτονικών καθώς και τη ζωντάνια των κατοίκων της, όπως αποδεικνύεται από την τεράστια κεντρική αγορά, που ονομάζεται επίσης αγορά Phsar Thmey.

βουδιστές μοναχοί
Προσφορές σε μοναχούς, Πνομ Πενχ ©sasint

Angkor, σύμβολο της Καμπότζης

Μετά την πρωτεύουσα, κατεύθυνση Angkor, πρώην πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Χμερ που βασίλεψε σε ολόκληρη τη Νοτιοδυτική Ασία μεταξύ του 9ου και 14ου αιώνα. Τα απομεινάρια του βρίσκονται στα βόρεια της χώρας και έχουν χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Το Angkor έχει πολλά σετ μνημείων για επίσκεψη.
Μεταξύ των πιο διάσημων είναι ο ναός του Angkor Wat, του οποίου το σχήμα πήρε από τη σημαία της Καμπότζης: περιβάλλεται από μια τάφρο, η σύνθετη αρχιτεκτονική του είναι διακοσμημένη με ανάγλυφα και έχει 5 πύργους διατεταγμένους σε μια κλιμακωτή σειρά μέσα στο κεντρικό ιερό. ο ναός τη χαρακτηριστική του σιλουέτα.

angkor
Temples d’Angkor ©James Wheeler

Βγείτε στη ζούγκλα της Καμπότζης

Το δεύτερο μεγάλο συγκρότημα του Angkor ονομάζεται Angkor Thom, το οποίο κάποτε φιλοξενούσε τη βασιλική πόλη. Λιγότερο ή περισσότερο εισβολή από τη ζούγκλα, η πόλη έχει αρκετές αξιόλογους ναούς όπως αυτό του Φιμενάκα ή δύο πεζούλια: η ταράτσα των Ελεφάντων και η ταράτσα του Λεπρού Βασιλιά, που εκτιμώνται και οι δύο για τη φινέτσα των ανάγλυφων τους. Αυτός και μόνο ο λόγος θα πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα «γιατί να πάτε στην Καμπότζη»!
Αξίζει επίσης να δείτε περίπου είκοσι χιλιόμετρα βόρεια του Angkor είναι ο ναός του Banteay Srei, που ανακαλύφθηκε αργότερα κατά τη διάρκεια μιας εξερεύνησης της ζούγκλας της Καμπότζης από τη Γαλλική Σχολή της Μέσης Ανατολής.

Angkor Wat
Angkor Wat ©dMz

Ρύζι και ψάρι, βασικά τρόφιμα

Όπως πολλές ασιατικές χώρες, η Καμπότζη έχει μια τυπική και εκλεπτυσμένη γαστρονομία που αναμειγνύει γαλλικές, βιετναμέζικες, ταϊλανδέζικες και κινεζικές επιρροές. Το ρύζι είναι το κύριο συστατικό. Για μεσημεριανό γεύμα σε εστιατόρια, οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν πολλά πιάτα με βάση το ψητό ψάρι (trey aing) ή τηγανητό (trey chean), ή ακόμα και σε σούπα (somla machou banle).
Πιο άτυπο, μερικοί Καμποτζιανοί δεν διστάζουν να τραφούν με ακρίδες ή ψητές ταραντούλες… Ειδοποίηση για τους ερασιτέχνες!

Συμβουλές για διαμονή στην Καμπότζη

Λόγω της καταστροφής που πραγματοποιήθηκε από το καθεστώς Πολ-Ποτ, η διαμονή στην Καμπότζη σήμερα μπορεί να είναι αρκετά ακριβή επειδή τα περισσότερα ξενοδοχεία είναι πρόσφατες κατασκευές που πραγματοποιήθηκαν μετά την άφιξη του ΟΗΕ στις αρχές της δεκαετίας του 90. Τα ξενοδοχεία στην Πνομ Πενχ είναι επομένως μερικές φορές αρκετά ακριβά. ειδικά αν γίνει κράτηση την τελευταία στιγμή.
Τελικά, Είναι στους ξενώνες που βρίσκουμε την καλύτερη σχέση ποιότητας/τιμής με φθηνά δωμάτια. Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του τύπου καταλύματος είναι ότι επιτρέπει άμεσες συναντήσεις με Καμποτζιανούς.

Πρακτικές πληροφορίες

Θέλετε να πάτε στην Καμπότζη; Για να εξασφαλίσετε μια επιτυχημένη διαμονή, το OK Voyage σας κάνει να επωφεληθείτε από τις πρακτικές πληροφορίες και τα καλά σχέδιά του.

  • Τουριστικό γραφείο : Τουρισμός Καμπότζης, le Επίσημος ιστότοπος τουρισμού Καμπότζης
  • Διαβατήριο και βίζα : η βίζα είναι υποχρεωτική για επιστροφή στην Καμπότζη, μπορεί να αγοραστεί στο διαδίκτυο, από την πρεσβεία της Καμπότζης στη Γαλλία, σε ταξιδιωτικό γραφείο ή κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο.
  • Χρήματα και αλλαγή : Το νόμισμα της Καμπότζης είναι το Riel (KHR) αλλά το δολάριο είναι αποδεκτό σχεδόν παντού εκεί.
  • Τζετ λαγκ : υπάρχει διαφορά ώρας 5 ώρες το καλοκαίρι και 6 ώρες το χειμώνα με τη Γαλλία. Όταν είναι 12 μ.μ. στο Παρίσι το καλοκαίρι, είναι επομένως 5 μ.μ. στην Πνομ Πενχ.

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

  • Φτάνοντας στην Καμπότζη : Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Πνομ Πενχ δέχεται σχεδόν όλες τις πτήσεις από την Ευρώπη. Στη συνέχεια, λεωφορεία και ταξί σας επιτρέπουν να φτάσετε στο κέντρο της πόλης.
  • Ταξιδέψτε στην Καμπότζη : ένα δίκτυο λεωφορείων διασχίζει τη χώρα και αναπτύσσεται όλο και περισσότερο. Είναι ένας αξιόπιστος, βολικός και οικονομικός τρόπος για να μετακινηθείτε στην Καμπότζη.

Η εργαλειοθήκη του ταξιδιώτη 🧳
Προετοιμάστε, συγκρίνετε και κλείστε το ταξίδι σας με τη συλλογή από ιστοτόπους που πρέπει να δείτε:
🛏 Κράτηση: βρείτε το ξενοδοχείο/τη διαμονή σας σε όλο τον κόσμο
🔁 HomeExchange: η #1 πλατφόρμα ανταλλαγής σπιτιού
✈️ Skyscanner: σίγουρα ο καλύτερος συγκριτής πτήσεων
⏱ LastMinute: οι καλύτερες προσφορές για αναχώρηση την τελευταία στιγμή
🚗 RentalCars: αναζητήστε και συγκρίνετε την ενοικίαση αυτοκινήτου
🎟 GetYourGuide: κλείστε αξέχαστες περιηγήσεις και εμπειρίες
⛺️ Κάμπινγκ: βρείτε το ιδανικό κάμπινγκ σε όλη την Ευρώπη

7 πράγματα που πρέπει να δείτε στην Τεχεράνη

Ο πλήρης οδηγός μας για τη χώρα!