Γιατί να πάτε στη Μαδαγασκάρη; Αυθεντικότητα, λιμνοθάλασσες και μπαομπάμπ!

Γιατί να πάτε στη Μαδαγασκάρη; Το Κόκκινο Νησί έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες: παρθένα φύση, ένα χωνευτήρι πολιτισμών για ένα αξέχαστο ταξίδι!

Ένα τεράστιο νησί που κολυμπά στον Ινδικό Ωκεανό, κοντά στις ακτές της Νοτιοανατολικής Αφρικής, η Μαδαγασκάρη προσφέρει στους ταξιδιώτες μια πλούσια εμπειρία. Γιατί να πάτε στη Μαδαγασκάρη; Τόσο για την ομορφιά και την ποικιλία των τοπίων του όσο και για το μωσαϊκό των λαών ή τα μοναδικά ζωικά και φυτικά είδη του, το Κόκκινο Νησί σας προσκαλεί να ταξιδέψετε και να ανακαλύψετε. Διατηρημένο ακόμα από τον μαζικό τουρισμό, το νησί της Μαδαγασκάρης με τα πολλά εθνικά πάρκα ή την πρωτεύουσά του Ανταναναρίβο, είναι ένας ασύγκριτος ταξιδιωτικός προορισμός.

Ανακαλύψτε τη φύση στα εθνικά πάρκα

Η Μαδαγασκάρη έχει επίσης πολλά εθνικά πάρκα πλούσια σε πανίδα και χλωρίδα μοναδικά στον κόσμο. Αυτό καθιστά αυτό το νησί έναν προτιμώμενο προορισμό για οικοτουρισμό. Στην ανατολική ακτή, το πάρκο Ranomafana σας επιτρέπει να κάνετε πεζοπορία ή κανό στο κανάλι Pangalanes. Αυτό του Andasibe – Mantadia καθιστά δυνατή την παρατήρηση του μεγαλύτερου είδους λεμούριου, του Indri, στη μέση μιας πλούσιας βλάστησης τροπικού δάσους.

λεμούριοι
Λεμούριος ©Joenomias

Ένας προορισμός όπου απαιτείται προσοχή

Έγινε γαλλική αποικία στα τέλη του 19ου αιώνα, το νησί της Μαδαγασκάρης ήταν ένα από τα πρώτα που ανέκτησε την ανεξαρτησία του το 1960. Έκτοτε, πολλές πολιτικές κρίσεις διαδέχονται η μία την άλλη, η πιο πρόσφατη από τις οποίες ήταν το 2009 – γεγονός που οδηγεί τη Γαλλική Πρεσβεία να παροτρύνει τους ταξιδιώτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διαμονή τους στη Μαδαγασκάρη. Αποφύγετε τα υπεραστικά ταξίδια τη νύχτα, κλείνετε πάντα τις πόρτες του αυτοκινήτου σας σε κατοικημένες περιοχές, μην πηγαίνετε σε ορισμένες περιοχές της πρωτεύουσας Ανταναναρίβο, μην προβάλλετε αντίσταση σε περίπτωση επιθέσεων ή μην έχετε τιμαλφή αλλά ένα μικρό χρηματικό ποσό στον εαυτό του για να μην απογοητεύσει τους παραβάτες είναι μέρος των στοιχειωδών μέτρων για να εκμεταλλευτεί κανείς την παραμονή του στη Μαδαγασκάρη.

Tananarive, η πόλη των χιλίων λόφων

Γιατί να πάτε στη Μαδαγασκάρη και πιο συγκεκριμένα στο Ανταναναρίβο; Γιατί γενικά σε αυτή τη φιλόξενη πόλη ξεκινά η διαμονή στο νησί. Βρίσκεται στην ενδοχώρα, η πρωτεύουσα έχει πολύ χαρακτηριστικές γειτονιές όπως αυτές της πάνω πόλης που είναι λιθόστρωτες. Οι αγορές της πόλης είναι επίσης μια ευκαιρία για αγορές χάρη σε προϊόντα από τη Μαδαγασκάρη. Το πλήρες όνομα της πόλης, Antananarivo, σημαίνει η πόλη των χιλίων. Αυτό αναφέρεται ειδικότερα στους λόφους που περιβάλλουν την πρωτεύουσα. Είναι ένας ασυνήθιστος προορισμός που δεν πρέπει να χάσετε λόγω του ιερού χαρακτήρα ορισμένων λόφων (τοπία Φανασινάνα βαμμένα στα βασιλικά ερυθρόλευκα χρώματα) και του τοπίου τους: ορυζώνες, λόφους, υπολείμματα κόκκινων χώμων…

Ορεινή ποδηλασία στη Μαδαγασκάρη

Ως προορισμός ακόμα σχετικά άγριος, Η Μαδαγασκάρη είναι ένας πραγματικός παράδεισος για τους λάτρεις της πεζοπορίας, με τα πόδια, με τετράτροχο και κυρίως με ποδήλατο βουνού. Από το Ανταναναρίβο, είναι πολύ πιθανό να φτάσετε στα χωριά Mantasoa ή Ampefy με ποδήλατο. Ο άλλος αγαπημένος προορισμός για τους ποδηλάτες είναι το νησί Sainte-Marie, που βρίσκεται κοντά στη βορειοανατολική ακτή της Μαδαγασκάρης. Έχει το πλεονέκτημα ότι προσφέρει πολλά μονοπάτια για όλα τα επίπεδα ποδηλασίας βουνού.

ποδήλατο βουνού Μαδαγασκάρη
Ορεινή ποδηλασία στη Μαδαγασκάρη © Jahangeer Bm

Παραλίες και κολύμβηση με αναπνευστήρα στο Nosy Be

Η Μαδαγασκάρη είναι επίσης α πολύ ευχάριστος προορισμός για την παραλία και τις δραστηριότητες που προσφέρουν οι ακτές. Το Farniente, αλλά και η κολύμβηση με αναπνευστήρα (καταδύσεις μόνο με μάσκα και τούμπα) ή καταδύσεις σάς επιτρέπουν να ανακαλύψετε τα θαύματα της υποβρύχιας χλωρίδας της Μαδαγασκάρης. Το νησί Nosy Be, που βρίσκεται στο κανάλι της Μοζαμβίκης (βορειοδυτική ακτή της Μαδαγασκάρης), είναι μια τέλεια απεικόνιση αυτού. Οι παραλίες του είναι εκτεταμένες και μαγευτικές, οι δραστηριότητες πολλές. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το καταφύγιο Lokobe και να έχετε την ευκαιρία να παρατηρήσετε λεμούριους, πρωτεύοντα θηλαστικά που βρίσκονται μόνο στη Μαδαγασκάρη.

μυρωδιά να είναι
Nosy Be © Hamody Omar

Δεν είναι εύκολο να βρεις ξενοδοχεία

Λόγω του αργού ανοίγματος στον τουρισμό, το πάρκο του ξενοδοχείου στη Μαδαγασκάρη είναι αρκετά μικρό. Οι υποδομές λείπουν και μερικές φορές είναι δύσκολο να βρει κανείς ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα ή στις πιο τουριστικές περιοχές. Μην ελπίζετε λοιπόν να βρείτε δωμάτιο την τελευταία στιγμή στο Antananarivo ή στο Nosy Be. Ωστόσο, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για τον ύπνο, όπως κάμπινγκ ή δωμάτια επισκεπτών. Έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι φθηνά σε σύγκριση με ορισμένα ξενοδοχεία.

Πρακτικές πληροφορίες

Θέλετε να πάτε στη Μαδαγασκάρη; Για να εξασφαλίσετε μια επιτυχημένη διαμονή, το OK Voyage σας κάνει να επωφεληθείτε από τις πρακτικές πληροφορίες και τα καλά σχέδιά του.

  • Τουριστικό γραφείο : επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του το εθνικό τουριστικό γραφείο της Μαδαγασκάρης
  • Διαβατήριο και βίζα : η βίζα είναι υποχρεωτική για τη διαμονή στη Μαδαγασκάρη. Για περίοδο ενός μηνός εκδίδεται δωρεάν από το προξενείο πριν την αναχώρηση ή κατά την άφιξη. Το διαβατήριο πρέπει να εξακολουθεί να ισχύει για τουλάχιστον 6 μήνες μετά το ταξίδι.
  • Υγεία : είναι απαραίτητο να λάβετε θεραπεία κατά της ελονοσίας πριν πάτε στη Μαδαγασκάρη. Επιπλέον, συνιστώνται ανεπιφύλακτα οι εμβολιασμοί κατά της ιογενούς ηπατίτιδας Α και Β και του τυφοειδούς πυρετού, όπως και αυτός κατά της λύσσας, που μεταδίδεται από πολλούς σκύλους και αδέσποτα ζώα. Τα αυστηρά μέτρα υγιεινής όσον αφορά τα τρόφιμα (μη κατανάλωση ωμών φρούτων και λαχανικών, μη κατανάλωση νερού βρύσης) βοηθούν στην αποφυγή του κινδύνου χολέρας.
  • Δελτίο καιρού : η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Μαδαγασκάρη είναι ο Σεπτέμβριος – Οκτώβριος. Ελέγξτε τις καιρικές τάσεις.
  • Χρήματα και αλλαγή : το νόμισμα της Μαδαγασκάρης είναι το Ariary (MGA), το οποίο αντικατέστησε επίσημα το φράγκο Μαδαγασκάρης το 2005.
  • Τζετ λαγκ : υπάρχει διαφορά ώρας 2 ωρών με τη Γαλλία το χειμώνα και 1 ώρα το καλοκαίρι. Όταν είναι μεσημέρι στο Παρίσι, είναι επομένως 1 ή 2 το μεσημέρι στο Ανταναναρίβο.

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

  • Φτάνοντας στη Μαδαγασκάρη : πτήσεις φτάνουν τακτικά από τη Γαλλία στο διεθνές αεροδρόμιο του Ανταναναρίβο. Από το αεροδρόμιο, πρέπει να πάρετε ταξί ή να νοικιάσετε αυτοκίνητο για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης της πρωτεύουσας.
  • Ταξιδέψτε στη Μαδαγασκάρη : μπορείτε να πάρετε αεροπλάνα για να φτάσετε στις διάφορες πόλεις του νησιού. Διαφορετικά, η ενοικίαση αυτοκινήτου ή σκούτερ σάς επιτρέπει να είστε ελεύθεροι να μετακινηθείτε, αλλά οι δρόμοι μερικές φορές είναι σε κακή κατάσταση. Το πιο χαρακτηριστικό μέσο μεταφοράς είναι το ταξί-μπρουσέ: είναι ένα μέσο μαζικής μεταφοράς που μπορεί να είναι πολλών τύπων (minibus, βαν ή 4 x 4).

Η εργαλειοθήκη του ταξιδιώτη 🧳
Προετοιμάστε, συγκρίνετε και κλείστε το ταξίδι σας με τη συλλογή από ιστοτόπους που πρέπει να δείτε:
🛏 Κράτηση: βρείτε το ξενοδοχείο/τη διαμονή σας σε όλο τον κόσμο
🔁 HomeExchange: η #1 πλατφόρμα ανταλλαγής σπιτιού
✈️ Skyscanner: σίγουρα ο καλύτερος συγκριτής πτήσεων
⏱ LastMinute: οι καλύτερες προσφορές για αναχώρηση την τελευταία στιγμή
🚗 RentalCars: αναζητήστε και συγκρίνετε την ενοικίαση αυτοκινήτου
🎟 GetYourGuide: κλείστε αξέχαστες περιηγήσεις και εμπειρίες
⛺️ Κάμπινγκ: βρείτε το ιδανικό κάμπινγκ σε όλη την Ευρώπη

Τα 8 μέρη που πρέπει να δείτε απολύτως κατά τη διαμονή σας στη Μαδαγασκάρη

Τα 7 θαύματα του Μαυρικίου