Καμπότζη ή Βιετνάμ; Ποιος προορισμός σας ταιριάζει περισσότερο;

Η Καμπότζη και το Βιετνάμ είναι δύο συνορεύουσες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας που η καθεμία έχει αξιόλογα τουριστικά, πολιτιστικά και φυσικά πλεονεκτήματα. Αυτό σημαίνει ότι η επιλογή μεταξύ αυτών των δύο προορισμών δεν είναι καθόλου προφανής. Σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε κριτήρια που θα κάνουν την επιλογή σας πιο εύκολη!

Καμπότζη VS Βιετνάμ: τα κριτήρια σύγκρισης

Για να είστε σίγουροι ότι θα μπορείτε να θαυμάσετε το αρχιτεκτονικό συγκρότημα του Angkor, κοντά στο SiemReap στην Καμπότζη, χωρίς να μετανιώνετε για τους μεγαλοπρεπείς καρστικούς σχηματισμούς που κάνουν διάσημο τον κόλπο Halong στο Βιετνάμ, ή το αντίστροφο, είναι καλύτερα να διαλέγεις ανάλογα με τα πάθη και τις επιθυμίες σου. Αλλά πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη μερικά κριτήρια όπως το κλίμα, το κόστος ζωής ή τον προϋπολογισμό, την υγεία και την ασφάλεια και τα είδη των διαθέσιμων δραστηριοτήτων.

Η Καμπότζη γοητεύει τους ταξιδιώτες που παθιάζονται με πολιτιστικές ανακαλύψεις, με τους μεγαλοπρεπείς ναούς της, τις ζωντανές αγορές της και την ευγένεια των κατοίκων της. Αυτή η χώρα μαγεύει και τους λάτρεις της φύσης, χάρη στα φυσικά θαύματα και την καταπράσινη ύπαιθρο. Τι κάνει αυτή τη μαγευτική χώρα, έναν προορισμό που πρέπει να ανακαλύψετε.

Βιετνάμ, με το παρατσούκλι το Μαργαριτάρι της Νοτιοανατολικής Ασίας, εκπλήσσει τους ταξιδιώτες με τα πολιτιστικά της αξιοθέατα και την ποικιλομορφία των τοπίων του, το καθένα τόσο συναρπαστικό όσο το άλλο. Πράγματι, είναι στο Βιετνάμ που μπορεί κανείς να θαυμάσει τα μαγικά τοπία του κόλπου Halong, την τοποθεσία Tam Coc ή Phang Nha, που ταξινομείται από την Unesco.

Ποιον προορισμό να επιλέξω ανάλογα με το κλίμα και τον καιρό;

Για να ορίσουμε τον πιο φιλόξενο προορισμό από κλιματική άποψη, αρκεί να ληφθούν υπόψη οι ευνοϊκές κλιματικές συνθήκες για αποδράσεις στην ύπαιθρο και για τουριστικές επισκέψεις.

Ο πιο ευχάριστος καιρός: Καμπότζη και Βιετνάμ

Καθώς αυτοί οι δύο προορισμοί βρίσκονται όλοι στη Νοτιοανατολική Ασία, έχουν κάποια ομοιότητα. Το τροπικό κλίμα χαρακτηρίζεται από την εναλλαγή δύο εποχών: την ξηρή περίοδο, από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο, και την υγρή περίοδο, από τον Μάιο έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Οι διαφορετικές γεωγραφικές διαμορφώσεις των περιοχών στο Βιετνάμ, δικαιολογούν τη διαφοροποίηση των κλιματικών συνθηκών του : τροπικό στο νότο και υποτροπικό στο βορρά, με δύο εποχές ελαφρώς μετατοπισμένες μεταξύ βορρά και νότου. Τέλος πάντων, η καλύτερη εποχή για να ανακαλύψετε το Βιετνάμ και την Καμπότζη παραμένει η ξηρή περίοδος.

Ποιον προορισμό να επιλέξω ανάλογα με την τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων;

Για να βρούμε τον προτιμώμενο προορισμό σύμφωνα με την τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων, η ανάλυσή μας βασίζεται στη φθηνότερη τιμή κατά τη χαμηλή και υψηλή τουριστική περίοδο.

Η φθηνότερη μέση τιμή μετ’ επιστροφής: Βιετνάμ

Το έπαθλο για το φθηνότερο αεροπορικό εισιτήριο πηγαίνει στο Βιετνάμ. Η σύγκριση ενός αριθμού πτήσεων μετ’ επιστροφής μεταξύ Γαλλίας και Βιετνάμ και πτήσεων μετ’ επιστροφής μεταξύ Καμπότζης και Γαλλίας, δείχνει ότι τα εισιτήρια μετ’ επιστροφής για το Βιετνάμ κοστίζουν από 25 έως 82 € φθηνότερα.

Βιετνάμ, Tam Coc
Βιετνάμ, Tam Coc ©Rod Waddington / Flickr

Ο προορισμός που πρέπει να επιλέξετε ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας

Λαμβάνοντας υπόψη το κόστος ζωής κατά τη διάρκεια της διαμονής, είναι δυνατό να προσδιοριστεί ο πιο προσιτός προορισμός με λογικό προϋπολογισμό ταξιδιού.

Ο φθηνότερος προορισμός: Βιετνάμ

Το κόστος ζωής στο Βιετνάμ είναι πολύ φθηνότερο σε σύγκριση με αυτό στην Καμπότζη. Ως αποτέλεσμα, μια διαμονή δύο εβδομάδων για δύο άτομα στο Βιετνάμ εξοικονομεί αρκετές εκατοντάδες ευρώ σε έξοδα διαμονής, τροφοδοσίας, μεταφοράς και δραστηριοτήτων… σε σύγκριση με μια διαμονή στην Καμπότζη. Επομένως, εάν πρέπει να επιλέξετε ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας, επιλέξτε Βιετνάμ που είναι λιγότερο εντάσεως προϋπολογισμού αλλά που μπορεί να προσφέρει συναρπαστικές εμπειρίες.

Ποιότητα ζωής: υγεία, ασφάλεια, καθαρός αέρας

Για να βρεις τον προορισμό που είναι καλό να ζεις, αρκεί να σε ενδιαφέρουν τα ζητήματα ασφάλειας και υγείας. Ποιος προορισμός πρέπει να προτιμάται από άποψη ευεξίας: Καμπότζη ή Βιετνάμ;

Η ζωή είναι ωραία στο Βιετνάμ

Το Βιετνάμ προσελκύει πολλούς επισκέπτες για τα τουριστικά του αξιοθέατα και επίσης για τη σχετικά άνετη ποιότητα ζωής, σε σύγκριση με αυτή που υπάρχει στην Καμπότζη. Στην πραγματικότητα, το σύστημα υγείας είναι ικανοποιητικό. Όσον αφορά την ασφάλεια, και οι δύο προορισμοί είναι σχετικά ασφαλείς, αν και είναι πάντα απαραίτητο να είστε σε επαγρύπνηση σε πολυσύχναστα μέρη όπου οι πορτοφολάδες συνεχίζουν να είναι ανεξέλεγκτοι.

Ποιον προορισμό να επιλέξετε σύμφωνα με τις απόψεις των ταξιδιωτών: Καμπότζη ή Βιετνάμ;

Εάν εξακολουθείτε να δυσκολεύεστε να αποφασίσετε μεταξύ Βιετνάμ και Καμπότζης, μπορείτε να εμπιστευτείτε τις απόψεις των ταξιδιωτών που είχαν μια αποφασιστική εμπειρία σε έναν από αυτούς τους προορισμούς.

Οι ταξιδιώτες προτιμούν: Καμπότζη και Βιετνάμ

Οι απόψεις διίστανται όσον αφορά την επιλογή μεταξύ Καμπότζης και Βιετνάμ. Στην πραγματικότητα, όσοι τους άρεσε να επισκέπτονται τους ναούς του Angkorπερπατήστε στα σοκάκια και θαυμάστε τα αποικιακά σπίτια του Siem Reap, του Battabamg ή της Πνομ Πενχ ή απολαύστε μια εκδρομή στη λίμνη Tonlé Sap, προτιμήστε την Καμπότζη. Αλλά όσοι επιθυμούν να ανακαλύψουν ιστορικά μνημεία και τις αρχαίες αυτοκρατορικές πόλεις, μουσεία ή να κάνουν εκδρομές στον κόλπο Halong ή στο Δέλτα του Μεκόνγκ… καθώς και χαλαρώνοντας στην παραλία, επιλέξτε χωρίς δισταγμό το Βιετνάμ.

Καμπότζη, Angkor
Καμπότζη, Angkor © Baldwin / Flickr

Επιλέξτε τον προορισμό σας σύμφωνα με τις μεθόδους εισαγωγής

Είναι επίσης δυνατό να επιλέξετε τον προορισμό σας σύμφωνα με την τυπική διαδικασία εισόδου, ειδικά αν δεν σας αρέσουν οι δύσκολες διαδικασίες. Μάθετε ποιος προορισμός είναι καλύτερος: Καμπότζη ή Βιετνάμ.

Οι πιο εύκολες διαδικασίες εισόδου: Βιετνάμ

Για διαμονή άνω των 15 ημερών στο Βιετνάμ, η βίζα είναι υποχρεωτική για να μπορέσετε να εισέλθετε και να κυκλοφορήσετε ελεύθερα στη χώρα. Να σημειώσω ότι Οι Γάλλοι υπήκοοι απαλλάσσονται από τη βίζα για διαμονή μικρότερη των 15 ημερών στο Βιετνάμ. Επιπλέον, για 40 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, είναι δυνατή η ηλεκτρονική αίτηση για βίζα.

Είναι επίσης απαραίτητο να έχετε βίζα εισόδου για την Καμπότζη, μόνο, πρέπει να γίνει με την πρεσβεία της Καμπότζης στη χώρα διαμονής, επειδή η Καμπότζη δεν εκδίδει πλέον ηλεκτρονικές βίζες.

Ποια χώρα να διαλέξετε, ανάλογα με τα μέρη που σας ενδιαφέρουν να επισκεφτείτε;

Το ενδιαφέρον ενός προορισμού έγκειται στην ποικιλία των δραστηριοτήτων που πρέπει να κάνετε, στους πολιτιστικούς και φυσικούς χώρους που πρέπει να ανακαλύψετε και στη δυνατότητα διαφοροποίησης των απολαύσεων.

Ο προορισμός με τα περισσότερα αξιοθέατα της UNESCO: Βιετνάμ

Το Βιετνάμ είναι αναμφίβολα ο προορισμός με τις περισσότερες τοποθεσίες της UNESCO. Η χώρα έχει στο ενεργητικό της 5 πολιτιστικούς χώρους που έχουν καταχωρηθεί ως Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την Unescoπου είναι η Ακρόπολη της Δυναστείας Χο, η Ομάδα Μνημείων του Χουέ, ο Ναός Mi-sön, ο κεντρικός τομέας της αυτοκρατορικής πόλης Thang Long-Hanoi και η Παλιά Πόλη του Hoi An. φυσικές τοποθεσίες που είναι Ha-Long Bay and Phong Nha – Ke Bang National Park και μια μικτή τοποθεσία που είναι το σύμπλεγμα τοπίου του Trang An.

Τρεις πολιτιστικοί χώροι στην Καμπότζη έχουν καταγραφεί ως κληρονομιά της Unesco, δηλαδή το Angkor, ο ναός Preah Vihear και η περιοχή ναών Sambor Prei Kuk, αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Ισαναπούρα. Άλλες άυλες κληρονομιές, όπως το Βασιλικό Μπαλέτο της Καμπότζης, το Θέατρο Σκιών Lakhonsbek, συγκαταλέγονται στην άυλη κληρονομιά της Unesco.

Ο πιο πολιτιστικός προορισμός: Βιετνάμ

Λαμβάνοντας υπόψη τους πολλούς πολιτιστικούς χώρους που έχουν καταγραφεί ως κληρονομιά της UNESCO, Το Βιετνάμ είναι αναμφίβολα ο πιο πολιτιστικός προορισμός. Αλλά οι τοποθεσίες Angkor, Preah Vihear και οι ναοί του Sambor Prei Kuk αξίζουν επίσης τον τίτλο του πολιτιστικού προορισμού στην Καμπότζη. Αυτό σημαίνει ότι για όσους μπορούν να επισκεφθούν μόνο δύο ή τρεις τοποθεσίες κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, αυτοί οι δύο προορισμοί είναι συνδεδεμένοι. Σε διαφορετική περίπτωση, Η Καμπότζη ξεχωρίζει με το Bon Om Toukτο φεστιβάλ νερού που πραγματοποιείται στο τέλος της περιόδου των βροχών όταν οι Καμποτζιανοί γιορτάζουν την αντιστροφή της κατεύθυνσης ροής του ποταμού Tonle Sap.

Βιετνάμ, Hue
Βιετνάμ, Hue © Jorge Cancela / Flickr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 10 μέρη που πρέπει να δείτε στην πόλη Χο Τσι Μινχ (ή Σαϊγκόν)

Ποια είναι λοιπόν η επιλογή σας: Καμπότζη ή Βιετνάμ;

Η Καμπότζη και το Βιετνάμ έχουν κάποια ομοιότητα, αλλά κάθε χώρα έχει επίσης τα δικά της τουριστικά περιουσιακά στοιχεία. Στο χέρι σας είναι να βρείτε τον προορισμό που σας ταιριάζει περισσότερο, σύμφωνα με τις προσδοκίες και τα πάθη σας.. Λαμβάνοντας υπόψη τα δικά σας κριτήρια επιλογής, πείτε μας στα σχόλια, τον προορισμό που σας γοήτευσε περισσότερο.

Η εργαλειοθήκη του ταξιδιώτη 🧳
Προετοιμάστε, συγκρίνετε και κλείστε το ταξίδι σας με τη συλλογή από ιστοτόπους που πρέπει να δείτε:
🛏 Κράτηση: βρείτε το ξενοδοχείο/τη διαμονή σας σε όλο τον κόσμο
🔁 HomeExchange: η #1 πλατφόρμα ανταλλαγής σπιτιού
✈️ Skyscanner: σίγουρα ο καλύτερος συγκριτής πτήσεων
⏱ LastMinute: οι καλύτερες προσφορές για αναχώρηση την τελευταία στιγμή
🚗 RentalCars: αναζητήστε και συγκρίνετε την ενοικίαση αυτοκινήτου
🎟 GetYourGuide: κλείστε αξέχαστες περιηγήσεις και εμπειρίες
⛺️ Κάμπινγκ: βρείτε το ιδανικό κάμπινγκ σε όλη την Ευρώπη

Ανακαλύψτε την Κούβα σε 19 φωτογραφίες

7 πράγματα που πρέπει να δείτε στην Τεχεράνη