Οι 7 βασικές μας επισκέψεις που πρέπει να κάνουμε!

Το Kairouan είναι μια πόλη γνωστή σε όλους τους μουσουλμάνους χάρη στο μεγάλο τζαμί της. Ωστόσο, την επισκέπτονται όλο και περισσότερο οι τουρίστες και η πόλη κατατάσσεται ακόμη και από την UNESCO.

Το Kairouan ήταν η πρώτη μεγάλη πόλη στη Βόρεια Αφρική. Έχει χαρακτηριστεί ως η πρώτη ιερή πόλη του Μαγκρέμπ. Στην πραγματικότητα, ονομάζεται επίσης «η πόλη των τριακόσιων τζαμιών». Ανακαλύψτε τώρα τα βασικά μας πράγματα να κάνετε στο Kairouan, μετά από ένα σύντομο μάθημα ιστορίας για την πόλη!

Καιρουάν η μοναχή

Τοποθετημένο στα εδάφη της Τυνησίας, στα ανατολικά της χώρας, το Kairouan έχει προστατευτεί από τις επιθέσεις των διαφόρων χωρών γύρω από τη Μεσόγειο. Βρίσκεται πράγματι στο ανατολικό τμήμα του Άτλαντα, αυτής της βορειοαφρικανικής οροσειράς. Επομένως, βρίσκεται σε ξηρή περιοχή, και τροφοδοτείται με νερό μόνο από τα ρέματα και τα φράγματα που έχουν χτιστεί ανάντη. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι προσέφερε ελάχιστη έλξη στους εισβολείς.

ιστορία του Καϊρουάν
Το Kairouan στο παρελθόν ©trialsanderrrors / Wikipedia Commons

Κατά τον 7ο και 8ο αιώνα καλείται να παίξει ρόλο στη θρησκεία. Στην πραγματικότητα θεωρείται μια στρατιωτική βάση προοριζόταν να υπερασπιστεί τις θέσεις που αποκτήθηκαν στο όνομα της Τζιχάντ, των ισλαμικών ιερών πολέμων. Ωστόσο, το Kairouan αποκτά σίγουρα τη φήμη του ως θρησκευτική πόλη με την κατασκευή του πολύ διάσημο τζαμί του. Είναι το μεγαλύτερο στο Μαγκρέμπ και χρησίμευσε ως πρότυπο για άλλα ισλαμικά κτίρια. Μην σας μπερδεύει η οχυρόμορφη εμφάνιση του κτιρίου και διασχίστε το με αυτοπεποίθηση. Δεν θα απογοητευτείτε από μικρές κολώνες, πήλινα και άλλες εκδηλώσεις της ισλαμικής τέχνης.

Τζαμιά Kairouan
Vue de Kairouan ©Haythem Gataa / Unsplash

Από τότε, άλλα 300 τζαμιά έχουν ξεφυτρώσει στην πόλη, ωθώντας το Kairouan ως η τέταρτη ιερή ισλαμική πόληπίσω από τη Μέκκα, τη Μεδίνα και την Ιερουσαλήμ.

Μετά από αυτή τη μικρή ιστορική υπενθύμιση, Εδώ είναι τα πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε να δείτε και να κάνετε στο Καϊρουάν…

Περπατήστε γύρω από τις λεκάνες Aghlabid

Τι πιο ασυνήθιστο από το να ανακαλύψετε δύο λεκάνες γεμάτες νερό στη μέση της ερήμου. Ωστόσο, αυτό θα δείτε στο Kairouan, αν πάτε στις λεκάνες Aghlabid. Στην πραγματικότητα, αυτές οι λεκάνες, χτισμένες το 9ου αιώνα, χρησίμευε ως υδάτινο απόθεμα για την πόλη Kairouan. Επιπλέον, δεν ήταν μόνο δύο αλλά δεκατέσσερις. Υπήρχαν μεγάλες λεκάνες, 55.000 κυβικών, μετά μικρότερες που χρησίμευαν ως λεκάνες καθίζησης. Τροφοδοτούνταν από υδραγωγείομήκους 36 χλμ., φέρνοντας νερό από τα βουνά.

αγλαμπηδες
Λεκάνη Aghlabid © Bernard Gagnon / Wikipedia Commons

Ανακαλύψτε το Μεγάλο Τζαμί του Καϊρουάν

Το μεγάλο τζαμί του Kairouan ονομάζεται επίσης Oqba Ibn Nafi, το όνομα του ο ιδρυτής τουείναι το μεγαλύτερο τζαμί στη Βόρεια Αφρική. Έχει επίσης τη φήμη ότι είναι το πιο όμορφο σε όλη την Τυνησία! Χτίστηκε το 7ου αιώνα και είναι καταχωρημένο ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Αυτό το τζαμί είναι πραγματικά μια επίσκεψη που πρέπει να κάνετε στο Kairouan. Μπορείτε να το εξερευνήσετε μόνοι σας, αλλά με έναν ξεναγό η επίσκεψη θα είναι ακόμα πιο ικανοποιητική. Πράγματι, θα μάθετε πολλά για αυτό το πολυτελές κτίριο. Για τις γυναίκες, θυμηθείτε να έχετε μαζί σας ένα παρεό ή ένα φουλάρι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει τους ώμους και το κεφάλι σας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης. Σε διαφορετική περίπτωση, Η ασφάλεια θα σας δανείσει ένα κασκόλ στην είσοδο.

Τζαμί Kairouan
το τζαμί Kairouan ©Fehmi bouguezzi / Wikipedia Commons

Εξερευνήστε τη Μεδίνα

Η μεδίνα του Kairouan είναι επίσης μια από τις πιο όμορφες στην Τυνησία, όπως και τα περισσότερα μνημεία που βρίσκονται σε αυτή την πόλη. Εκεί θα ανακαλύψετε πολλά μικρά πράγματα για να δείτε απολύτως. Ειδικότερα, το πουί Μπιρ Μπαρούτα, το μικρό τζαμί των Τριπορτών ή το σπίτι του Μπέη. Μπορείτε επίσης να πάτε στα παζάρια ή στα πολλά τοπικά καταστήματα. Από το 1988, Η μεδίνα του Καϊρουάν είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Ανακαλύψτε επίσης τους πολλούς μικρούς δρόμους του, γεμάτους ιστορία και απομεινάρια.

μπιρ μπαρούτα
Μπιρ Μπαρούτα καλά ©David Stanley / Flickr

Επισκεφθείτε το σπίτι του Μπέη

Το σπίτι του Μπέη, που ονομάζεται και το σπίτι του Κυβερνήτη, είναι μια πολυτελής και παλιά κατοικία. Πριν από πολλά χρόνια, ήταν στην πραγματικότητα η κατοικία του κυβερνήτη (Μπέη για τους Τυνήσιους). Από, έχει μετατραπεί σε μουσείο ανατολίτικων χαλιών. Η επίσκεψη είναι εντελώς δωρεάν, ώστε να ανακαλύψετε τα πολυτελή δωμάτια αυτού του σπιτιού και τα μυστικά του. Σχεδόν σε κάθε δωμάτιο, θα θαυμάσετε όμορφα χαλιά με κόμπους, εξ ολοκλήρου χειροποίητα. Επιπλέον, θα ανακαλύψετε πώς φτιάχνονται. Πράγματι, στις εγκαταστάσεις λειτουργεί ένα εργοστάσιο. Μπορείτε να προσφέρετε στον εαυτό σας, αν θέλετε, ένα πρωτότυπο και τυπικά τυνησιακό χειροποίητο χαλί με κόμπους.

σπίτι του κυβερνήτη
Το σπίτι του Κυβερνήτη ©Alexandre Moreau / Wikipedia Commons

Μετάβαση στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης στη Ρακάντα

Βρίσκεται περίπου δέκα χιλιόμετρα από το Kairouan, είναι ένα πρώην προεδρικό παλάτι, που δημιουργήθηκε στα ερείπια της πόλης Raqqada, η οποία σήμερα φιλοξενεί αυτό το μουσείο. Το παλιό παλάτι στεγάζει επίσης ένα ερευνητικό κέντρο που ειδικεύεται στον ισλαμικό πολιτισμό. Μέσα στο μουσείο, θα ανακαλύψετε πολλά μοντέλα από τα πιο όμορφα μνημεία του Kairouan και την τοποθεσία Raqqada. Θα βρείτε επίσης πολλά λείψανα από αυτούς τους ιστότοπους. Ένα από τα δωμάτια σε αυτό το μουσείο είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στο Μεγάλο Τζαμί του Καϊρουάν.

Μουσείο Kairouan
Coupole du musée © Mehdi Jouini / Wikipedia Commons

Κάντε μια βόλτα στα παζάρια

Τα σουκ είναι μια απαραίτητη επίσκεψη στο Kairouan. Είναι γνωστά σε όλο το Μαγκρέμπ. Βρίσκεται στους δρόμους της Μεδίνα, αναπόφευκτα θα βρείτε την ευτυχία σας σε αυτά τα απέραντα παζάρια. Καλά οργανωμένη, θα βρεις αρκετούς «τομείς» που περιέχει μια κατά προσέγγιση κατηγορία “προϊόντος”. Πράγματι, θα βρείτε ένα παζάρι για κοσμήματα, άλλο για γυαλί, μετά ένα για αρώματα κ.λπ. Αυτό που δεν πρέπει να χάσετε είναι το παζάρι El Zarbia. Το Kairouan έχει παγκόσμια φήμη για την κατασκευή χαλιών με κόμπους. Θα τα βρείτε σε όλα τα χρώματα, σε όλες τις τιμές, που φυσικά θα τα παζαρέψετε!

Μεδίνα
Χαλιά Kairouan ©Alexander Hoernigk / Wikipedia Commons

Δοκιμάστε τοπικές σπεσιαλιτέ

Στη Μεδίνα, θα βρείτε πολλά ζαχαροπλαστεία που θα σας προσφέρουν να γευτείτε τοπικά προϊόντα. Το Kairouan φημίζεται για τις τυνησιο-εβραϊκές σπεσιαλιτέ του. Μεταξύ άλλων, θα γευτείτε υπέροχα μακρούδια. Αυτό το γλυκό παρασκευάζεται με χουρμάδες, σιμιγδάλι και μέλι κυρίως. Το Kairouan φημίζεται επίσης για τα εξαιρετικά κρασιά του με πολύ φρουτώδεις νότες. Θα απολαύσετε επίσης οι πολλοί πατημένοι χυμοί φρούτων ακριβώς μπροστά στα μάτια σας σε ένα από τα καφέ της πόλης. Φυσικά, θα πρέπει ακόμα να απολαύσετε ένα κουσκούς και ένα ταγινέ. Να γνωρίζετε ότι κάθε χώρα και ακόμη και περιοχή της Βόρειας Αφρικής προετοιμάζει αυτά τα πιάτα αρκετά διαφορετικά.

makroud
Τα makrouds του Kairouan ©Rusty Clark / Wikipedia Commons

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Για επισκέψεις σε ορισμένους χώρους λατρείας, ειδικά για γυναίκες, θυμηθείτε να πάρετε κάτι για να καλύψετε τους ώμους και το κεφάλι σας μαζί σας. Θα είναι επίσης απαραίτητο να έχετε τα πόδια ελάχιστα καλυμμένα και να αποφύγετε το χαμηλό λαιμόκοψη.
  • Το τοπικό νόμισμα είναι το τυνησιακό δηνάριο (TND). Να ξέρετε ότι 1€ = 3,38 TND περίπου.
  • Από τη Γαλλία, ο ευκολότερος τρόπος για να φτάσετε στο Kairouan είναι με αεροπλάνο. Μπορείτε να προσγειωθείτε στο αεροδρόμιο του Μοναστηρίου και μετά φτάσετε στο Kairouan με τρένο, λεωφορείο ή ταξί συλλογικός. Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο για όλη τη διαμονή σας. Θα μπορείτε να κινηθείτε χωρίς περιορισμούς!
  • Αποφύγετε τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο που μπορεί να κάνει πολύ ζέστη! Ελέγξτε τις ετήσιες κλιματικές προβλέψεις μας για να μάθετε πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να πάτε στο Kairouan.
να κάνει στο Καϊρουάν
Kairouan ©Haythem Gataa / Unsplash

Τα βασικά του Kairouan… και μετά;

Υπάρχουν πολλά όμορφα πράγματα να κάνετε στο Kairouan. Θυμηθείτε να προγραμματίσετε τις εξόδους σας όσο το δυνατόν περισσότερο για να μην χάσετε μία. Αν απολαύσατε τη διαμονή σας σε αυτή την ιερή πόλη, θα μπορούσατε ίσως να σκεφτείτε να ανανεώσετε το ταξίδι σας σε άλλη πόλη της Τυνησίας, όπως η Τύνιδα ή το Μοναστήρι για παράδειγμα. Αν είχατε την ευκαιρία να επισκεφτείτε το Kairouan, μη διστάσετε να μας αφήσετε τις εντυπώσεις σας ή οποιαδήποτε άλλη παρατήρηση στα σχόλια.

Η εργαλειοθήκη του ταξιδιώτη 🧳
Προετοιμάστε, συγκρίνετε και κλείστε το ταξίδι σας με τη συλλογή από ιστοτόπους που πρέπει να δείτε:
🛏 Κράτηση: βρείτε το ξενοδοχείο/τη διαμονή σας σε όλο τον κόσμο
🔁 HomeExchange: η #1 πλατφόρμα ανταλλαγής σπιτιού
✈️ Skyscanner: σίγουρα ο καλύτερος συγκριτής πτήσεων
⏱ LastMinute: οι καλύτερες προσφορές για αναχώρηση την τελευταία στιγμή
🚗 RentalCars: αναζητήστε και συγκρίνετε την ενοικίαση αυτοκινήτου
🎟 GetYourGuide: κλείστε αξέχαστες περιηγήσεις και εμπειρίες
⛺️ Κάμπινγκ: βρείτε το ιδανικό κάμπινγκ σε όλη την Ευρώπη

Κόστα Ρίκα, μοντέλο βιώσιμου τουρισμού

Πηγαίνετε για μια κρουαζιέρα στα νησιά της Γουαδελούπης