ποιες είναι οι διατυπώσεις;

Μεταξύ παράδοσης και νεωτερικότητας, η Αίγυπτος δεν σταματά ποτέ να κάνει τους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο να φαντασιώνονται, και δικαίως! Η παραμονή εκεί είναι κάντε ένα πραγματικό άλμα στο χρόνο ανακαλύπτοντας μια ιστορία της οποίας οι ήρωες είναι ο Ραμσής, η Νεφερτίτη ή ακόμα και ο Τουταγχαμών. Χωρίς να ξεχνάμε τους αναρίθμητους θεούς και θεές που ακόμη και σήμερα γοητεύουν μικρούς και μεγάλους. Κατά μήκος του Νείλου, ή μπροστά από τις επιβλητικές πυραμίδες του Καΐρου, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα σε συνεπάρει από τα απομεινάρια αυτού του φανταχτερού παρελθόντος που έχει σημαδέψει τους πολιτισμούς μας. Αλλά προτού μπορέσετε να θαυμάσετε όλα αυτά τα θαύματα, θα χρειαστούν ειδικότερα ορισμένες διατυπώσεις απόκτηση βίζας για την Αίγυπτο. Πώς να είστε σίγουροι ότι το έχετε; Τι έγγραφα να προσκομίσετε; Σας τα λέμε όλα!

Χρειάζομαι βίζα για την Αίγυπτο;

Όπως συμβαίνει με την πλειοψηφία των παγκόσμιων υπηκόων, θα χρειαστείτε βίζα για να μπορέσετε να πάτε στην Αίγυπτο, όποιος και αν είναι ο λόγος του ταξιδιού σας. Σε περίπτωση απλής κλίμακας σε ένα αεροδρόμιο της Αιγύπτου, δεν είναι απαραίτητο να υποβάλετε αίτηση για βίζα, υπό την προϋπόθεση ότι θα μείνετε στη διεθνή περιοχή και δεν θα βγείτε έξω. ο ανήλικα παιδιά πρέπει επίσης να υποβάλουν αίτηση για βίζα, ακολουθώντας τις ίδιες διατυπώσεις με τους γονείς τους.

Πού να πάρετε τη βίζα για την Αίγυπτο;

Η βίζα για την Αίγυπτο μπορεί αποκτάται με 3 διαφορετικούς τρόπους :

 • πριν την αναχώρησή σας, στο προξενείο. Ανάλογα με το τμήμα διαμονής σας, πρέπει να επικοινωνήσετε με τα γραφεία της Μασσαλίας εάν ζείτε νότια της Λυών ή με το γραφείο θεωρήσεων του Προξενείου, που βρίσκεται στο Neuilly-sur-Seine, κοντά στο Παρίσι. Για να αποκτήσετε τη βίζα, θα πρέπει να υποβάλετε τον πλήρη φάκελο, καθώς και το διαβατήριό σας. Δηλαδή ότι τα βήματα μπορούν να γίνουν μόνο επί τόπου και όχι μέσω ταχυδρομείου.
 • μέσω Διαδικτύουρωτώντας ηλεκτρονική βίζα για την Αίγυπτο. Αυτή είναι η πιο απλή λύση, αφού δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε, αλλά και η φθηνότερη. Το άλλο σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι δεν χρειάζεται να αφήσετε το πρωτότυπο του διαβατηρίου σας. Όλα τα βήματα γίνονται online, από τη φόρμα μέχρι την πληρωμή.
 • κατά την άφιξη : εάν δεν είχατε χρόνο να κάνετε αίτηση για βίζα πριν φύγετε, μπορείτε να την αποκτήσετε κατά την άφιξη. Ωστόσο, αυτή η λύση δεν συνιστάται λόγω του χρόνου αναμονής επί τόπου και κυρίως επειδή η έκδοση της βίζας δεν είναι εγγυημένη.
επισκεφθείτε την Αίγυπτο
Μερικές τυπικές διαδικασίες που πρέπει να κάνετε πριν δείτε τις πυραμίδες! © sculpies

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι υφιστάμενων βίζας;

Υπάρχει δύο ειδών βίζες για την Αίγυπτο, ανάλογα με τον λόγο της διαμονής σας, αλλά και με τον χρόνο που περάσατε εκεί.

Η τουριστική βίζα

Όπως υποδηλώνει το όνομά της, η τουριστική βίζα προορίζεται για αλλοδαπούς υπηκόους που επιθυμούν να πάνε στην Αίγυπτο ταξίδια στη χώρα ή για επίσκεψη στην οικογένεια. Αυτή η βίζα δεν σας επιτρέπει να εργαστείτε εκεί. Υπάρχει με τη μορφή ηλεκτρονικής θεώρησης να ζητήσετε ηλεκτρονικά. Σε αυτήν την περίπτωση, πρόκειται για εξουσιοδότηση που συνδέεται ηλεκτρονικά με το διαβατήριό σας. Ωστόσο, συνιστάται ανεπιφύλακτα να εκτυπωθεί η επιβεβαίωση σε μορφή Α4 για να μπορέσετε να εισέλθετε στο αιγυπτιακό έδαφος.

Αλλά μπορείτε επίσης υποβάλετε αίτηση για κανονική βίζα, το οποίο θα επικολληθεί στο διαβατήριο, πηγαίνοντας αυτοπροσώπως στο Προξενείο που εξαρτάται από τον τόπο διαμονής σας. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες επιλέγουν τουριστική βίζα μονή είσοδος η οποία ισχύει για περίοδο 30 μέρες (29 διανυκτερεύσεις) επί τόπου. Μόλις παραδοθεί, θα έχετε 3 μήνες για την είσοδο στην Αίγυπτο. Όπως υποδηλώνει το όνομά της, αυτή η βίζα δεν σας επιτρέπει να εγκαταλείψετε το αιγυπτιακό έδαφος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, οπότε θα ακυρωθεί και θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για νέα έκδοση για να μπορέσετε να εισέλθετε ξανά στη χώρα.

Η βίζα μίας εισόδου στην Αίγυπτο κοστίζει 23€ σε ηλεκτρονική μορφή ή 40€ αν το ζητήσετε στο Προξενείο. Εάν θέλετε να επισκεφθείτε τις γύρω χώρες ή ακόμα και να κάνετε αρκετές διαμονές στην Αίγυπτο σε σύντομο χρονικό διάστημα, είναι ενδιαφέρον να επιλέξετε μια βίζα πολλαπλές καταχωρήσεις. Ισχύει για 6 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης, σας εξουσιοδοτεί να κάνετε έως 4 διαμονές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Μόνο περιορισμός: κάθε διαμονή δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 30 ημέρες στο χώρο του ξενοδοχείου, εκτός από προηγούμενη έγκριση από την Πρεσβεία. Η τουριστική βίζα πολλαπλών εισόδων κοστίζει 53 € για ηλεκτρονική θεώρηση και 100 € εάν ληφθεί απευθείας από το Προξενείο.

Η επιχειρηματική βίζα

Αυτή η βίζα χορηγείται σε άτομα που το επιθυμούν να μπει στην Αίγυπτο για να εργαστεί κρεμαστό κόσμημα 30 ημέρες μέγ. Ισχύει για 3 μήνες από την ημερομηνία έκδοσηςχορηγείται στα ακόλουθα πλαίσια:

 • εκτελέσει μια συγκεκριμένη αποστολή που απαιτεί δεξιότητες που δεν υπάρχουν τοπικά,
 • να οργανώσει ένα σεμινάριο ή συνάντηση με τοπικούς εταίρους,
 • παρέχει ή παρακολουθεί εκπαίδευση,
 • διενεργεί έλεγχο των οικονομικών λογαριασμών,
 • κάνει εμπορικές επαφές με αιγυπτιακές εταιρείες.

Όπως η τουριστική βίζα, η επιχειρηματική βίζα μπορεί να είναι για α απλή είσοδος στην τιμή των 100€ή πολλαπλές συμμετοχές για 140 €.

Μπορείτε να παρατείνετε τη βίζα σας;

Όποια και αν είναι η βίζα για την Αίγυπτο, είναι πολύ πιθανό να παραταθεί μια φορά εκεί. Για αυτό είναι απαραίτητο πηγαίνω στο α Γραφείο Διαβατηρίων από το Κάιρο, το Λούξορ ή την Αλεξάνδρεια με τα ακόλουθα μέρη:

 • 2 έγχρωμες φωτοτυπίες του διαβατηρίου σας,
 • 2 φωτοαντίγραφα της θεώρησης που επικολλήθηκαν στο διαβατήριό σας ή της επιβεβαίωσης της ηλεκτρονικής θεώρησής σας,
 • 1 φωτογραφία διαβατηρίου σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Όταν φτάσετε, θα χρειαστεί συμπληρώστε τη φόρμα αίτημα επέκτασης, λοιπόν αγοράστε τα γραμματόσημα ζητείται. Συνολικά, αυτές οι διατυπώσεις κοστίζουν 1.100 αιγυπτιακές λίρες ή περίπου 60€, για 3 μήνες επιπλέον στη χώρα. Αφήστε τρεις καλές ώρες για να ολοκληρώσετε όλα τα βήματα. Αν υπερβείτε τον χρόνο παραμονής που χορηγήθηκε αρχικά από τη βίζα σας για την Αίγυπτο, θα πρέπει πληρώσει ένα σταθερό πρόστιμο στο αεροδρόμιο κατά την έξοδο από τη χώρα. Αυτό ανέρχεται σε 1.100 LE, ακόμη και για μια ημέρα υπέρβασης. Σύμφωνα με το νόμο, από αυτό το πρόστιμο εξαιρούνται μόνο όσοι είναι άνω των 60 ετών.

Βίζα Αιγύπτου
Ζητούμενος γιος βίζα © Paolo Gallo

Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να κάνετε;

Πριν υποβάλετε αίτηση για το αιγυπτιακό διαβατήριό σας, βεβαιωθείτε ότι έγγραφα ταυτότητας είναι ενημερωμένοι. Επί του παρόντος, μπορείτε να πάτε στην Αίγυπτο με:

 • Ενα διαβατήριο ισχύει για τουλάχιστον 6 μήνες μετά την ημερομηνία επιστροφής σας. Αυτό πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση και να περιλαμβάνει τουλάχιστον 3 κενές σελίδες, συμπεριλαμβανομένων 2 πρόσωπο με πρόσωπο.
 • Δελτίο ταυτότητας της Γαλλίαςισχύει για τουλάχιστον 8 μήνες μετά την επιστροφή σας, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα CNI που εκδόθηκαν μεταξύ 2004 και 2013 έχουν παρατεταμένη περίοδο ισχύος 5 ετών σε σύγκριση με την ημερομηνία που καταχωρίσατε.

Ωστόσο, είναι συνιστάται ιδιαίτερα να ταξιδέψετε με διαβατήριο ή, κατά περίπτωση, να ρωτήσετε με το Προξενείο να είμαστε σίγουροι ότι η νομοθεσία δεν έχει αλλάξει στο μεταξύ. Ανεξάρτητα από τον τύπο βίζας που ζητήθηκε, ο χρόνος παράδοσης είναι κατά μέσο όρο 6 ημέρες Άνοιξε.

Τα έγγραφα που πρέπει να παρέχονται για την ηλεκτρονική θεώρηση

Εάν επιλέξετε την ηλεκτρονική αίτηση για βίζα για την Αίγυπτο, θα πρέπει να το κάνετε σαρώστε τις σελίδες 2 και 3 του διαβατηρίου σας. Αυτά είναι εκείνα που περιέχουν πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητά σας, καθώς και τη φωτογραφία σας. Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει η σάρωση καλής ποιότητας, και ότι οι πληροφορίες είναι ευανάγνωστες και σαφείς. Συνεπώς, η φωτογραφία του διαβατηρίου σας δεν γίνεται αποδεκτή από τις προξενικές αρχές. Τότε θα χρειαστεί απαντήστε σε μια σύντομη φόρμακαι παρέχετε τις ακόλουθες πληροφορίες:

 • Δουλειά σας και τα στοιχεία επικοινωνίας του εργοδότη σας. Εάν δεν εργάζεστε, υποδείξτε «Καμία».
 • Τα δικα σου συζυγική κατάσταση : είσαι παντρεμένος, άγαμος, χήρος ή χωρισμένος;
 • Τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του ξενοδοχείο της άφιξής σας στην Αίγυπτο (ή το άτομο που σας φιλοξενεί εάν υπάρχει): όνομα, διεύθυνση, αριθμός τηλεφώνου και διεύθυνση email.
 • Εάν έχετε ήδη ταξιδέψει στην Αίγυπτο, πρέπει να το δηλώσετε τις κατά προσέγγιση ημερομηνίες του προηγούμενου ταξιδιού σαςκαθώς και το όνομα του πρώτου ξενοδοχείου της διαμονής σας.

Μόλις δοθούν όλες αυτές οι πληροφορίες, έχετε πρόσβαση σε α σελίδα πληρωμής με πιστωτική κάρτα (Visa ή Mastercard γίνονται δεκτές). Στη συνέχεια, θα λάβετε ένα email με την ηλεκτρονική σας βίζα.

Έγγραφα που πρέπει να προσκομιστούν για βίζα που ζητούνται στο Προξενείο

Για τουριστική ή επαγγελματική βίζα απευθείας στο Προξενείο, θα πρέπει να έχετε στην κατοχή σας τα ακόλουθα έγγραφα:

 • Τα δικα σου πρωτότυπο διαβατήριοστην οποία θα επικολληθεί η βίζα για την Αίγυπτο,
 • Μια καλής ποιότητας έγχρωμη φωτοτυπία του η σελίδα ταυτότητας του διαβατηρίου σας,
 • Το έντυπο αίτησης θεώρησης προηγουμένως ληφθέν, συμπληρωμένο, ημερομηνία και υπογραφή. Εκτός εάν υποδεικνύεται διαφορετικά, όλα τα πεδία πρέπει να συμπληρωθούν.
 • 2 φωτογραφίες διαβατηρίου σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα (χρωματικά, από μπροστά και χωρίς έντονη έκφραση). Και τα δύο πρέπει να είναι πανομοιότυπα και ηλικίας μικρότερης των 3 μηνών.

ο ανήλικοι κάτω των 18 ετών πρέπει επίσης να παρέχει:

 • 1 φωτοαντίγραφο του οικογενειακό βιβλίο ρεκόρ (οι σελίδες με τους γονείς και αυτή με το παιδί),
 • 1 φωτοαντίγραφο του κομμάτια ταυτότητας του κάθε γονέα,
 • Επιστολή εξουσιοδότησης κάρτα ταξιδιού, με ημερομηνία και υπογραφή. Και οι δύο γονείς πρέπει να γράψουν ένα.

ο αιτούντες επιχειρηματική βίζα πρέπει να προσθέσουν μια επιστολή από την εταιρεία τους που να προσδιορίζει τον λόγο της διαμονής.

Πώς να αποκτήσετε βίζα εύκολα και γρήγορα; Εγκεκριμένο από την Πρεσβεία, Γρήγορη βίζα μπορεί να είναι ο μεσάζων σας για υποβάλετε αίτηση για βίζα για την Αίγυπτο, με ασφάλεια και γρήγορα. Πως δουλεύει ? Είτε πρόκειται για την e-visa είτε για να πάτε στην πρεσβεία στον χώρο σας, αυτή η ομάδα επαγγελματιών φροντίζει για τα πάντα! Μια απλή λύσητο οποίο σας εγγυάται ότι θα λάβετε τη βίζα σας έγκαιρα πριν από την αναχώρηση.

Απολαύστε τις παραλίες της Αιγύπτου
Απολαμβάνοντας τις παραλίες του Σαρμ Ελ Σέιχ © sola_sola

Ετοιμοι για απογείωση? Μόλις η βίζα για την Αίγυπτο στην τσέπη σας, δωμάτιο για όνειρα! Μη διστάσετε να δείτε την Αίγυπτο σε 23 φωτογραφίες, μόνο και μόνο για να βουρκώσει το στόμα σας. Στη συνέχεια, ετοιμάστε το δρομολόγιό σας με το άρθρο μας Πού να πάτε και τι να δείτε στην Αίγυπτο; Και ιδιαιτερα μη διστάσετε να μοιραστείτε την ταξιδιωτική σας εμπειρία μαζί μας στα σχόλια!

Η εργαλειοθήκη του ταξιδιώτη 🧳
Προετοιμάστε, συγκρίνετε και κλείστε το ταξίδι σας με τη συλλογή από ιστοτόπους που πρέπει να δείτε:
🛏 Κράτηση: βρείτε το ξενοδοχείο/τη διαμονή σας σε όλο τον κόσμο
🔁 HomeExchange: η #1 πλατφόρμα ανταλλαγής σπιτιού
✈️ Skyscanner: σίγουρα ο καλύτερος συγκριτής πτήσεων
⏱ LastMinute: οι καλύτερες προσφορές για αναχώρηση την τελευταία στιγμή
🚗 RentalCars: αναζητήστε και συγκρίνετε την ενοικίαση αυτοκινήτου
🎟 GetYourGuide: κλείστε αξέχαστες περιηγήσεις και εμπειρίες
⛺️ Κάμπινγκ: βρείτε το ιδανικό κάμπινγκ σε όλη την Ευρώπη

Djerbahood: το άλλο πρόσωπο του Djerba

Η Αίγυπτος σε 23 φωτογραφίες