πώς να αποκτήσετε την τουριστική σας κάρτα

Θέλετε να ανακαλύψετε την Καραϊβική; Πάρτε τη βίζα σας για την Κούβα και εξερευνήστε αυτό το γιορτινό και πολύχρωμο νησί! Τι βήματα να κάνετε; Σας τα λέμε όλα!

Με τις υπέροχες παραλίες της που περικλείονται από κοραλλιογενείς υφάλους, τα βουνά της με χαλιά σε καταπράσινα τροπικά δάση και τις πόλεις της με πολύχρωμη ισπανική αρχιτεκτονική, Η Κούβα είναι μια απόλαυση για τις αισθήσεις. Αλλά το νησί είναι επίσης γνωστό για την εξαιρετική κουλτούρα του, όπου η μουσική παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Η διαμονή στην Κούβα θα σας κάνει να το κάνετε ένα πραγματικό ταξίδι στο χρόνο, όπου θα συναντήσετε παλιά αμερικανικά σεντάν από τη δεκαετία του ’50 και παλιά, που φορούν τα καπέλα τους και παίζουν μια μελωδία Rumba στο δρόμο. Αλλά πριν μπορέσετε να θαυμάσετε αυτά τα θαύματα, κάποιες διατυπώσεις θα χρειαστούν. Ποια βίζα για την Κούβα να επιλέξω; Τι είναι η τουριστική κάρτα; Επισκόπηση των βημάτων που πρέπει να κάνετε!

Χρειάζεστε βίζα για την Κούβα;

Όπως όλοι οι Ευρωπαίοι, έτσι και οι Γάλλοι είναι υπόκειται στην υποχρέωση κατοχής βίζα για την Κούβα να μπορέσει να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο με προορισμό την Κούβα. Για ανήλικοι κάτω των 18 ετών, η αίτηση θεώρησης είναι επίσης υποχρεωτική, υπό τις ίδιες προϋποθέσεις με τους ενήλικες. Αν κάνεις μια ενδιάμεση στάση στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αβάνας, έχετε εξουσιοδότηση να μείνετε για 72 ώρες κατ’ ανώτατο όριο στην κουβανική επικράτεια. Επομένως, δεν θα χρειαστεί να υποβάλετε αίτηση για βίζα διέλευσης.

Επισκεφθείτε την Κούβα
Επισκεφθείτε την Κούβα © ThierryDehove

Πού να πάρετε τη βίζα για την Κούβα;

Η βίζα για την Κούβα είναι μια τυπική διαδικασία που πρέπει να ολοκληρωθεί πριν την αναχώρηση. Δεν είναι δυνατό να το αποκτήσετε κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο. αυτός μπορεί αποκτάται με 3 διαφορετικούς τρόπους :

 • με ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟαποστέλλοντας το αίτημά σας, συνοδευόμενο από τα απαραίτητα έγγραφα στο Κουβανικό προξενείο.
 • κατευθείαν έχουν το κουβανικό προξενείο στο Παρίσι ή στη χώρα που βρίσκεστε πριν το ταξίδι.
 • διαδικτυακά, παρεμπιπτόντως μέσω ενδιάμεσου : υπηρεσίες βίζας, αεροπορική εταιρεία ή ταξιδιωτικό γραφείο.

Και περνάς από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να πάτε στην Κούβα (ακόμα και σε περίπτωση σύντομης στάσης), η βίζα θα πρέπει μόνο να είναι που εκδίδεται από την αεροπορική εταιρεία που εκτελεί την πτήση ΗΠΑ/Κούβα. Δεν γίνεται ούτε να περάσεις από μεσάζοντα ούτε να το προμηθευτείς από το Προξενείο.

Τι είναι η τουριστική κάρτα της Κούβας;

Η τουριστική κάρτα εκδίδεται από το Προξενείο της Κούβας στη Γαλλία. Είναι επιτακτική ανάγκη να το αποκτήσετε πριν από την αναχώρησή σας εάν ταξιδεύετε στην Κούβα τουριστικός λόγος ή επίσκεψη στην οικογένεια. Αυτή η βίζα δεν επιτρέπει να εργαστεί επί τόπου. Εάν αυτή είναι η επιθυμία σας, θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για επαγγελματική βίζα.

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία, βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας είναι κατάλληλο για να φτάσετε στην Κούβα. Αυτό πρέπει να ισχύει για τουλάχιστον 6 μήνες μετά την ημερομηνία της επιστροφής σας. Πρέπει επίσης να έχει τουλάχιστον 3 κενές σελίδες, συμπεριλαμβανομένων των 2 απέναντι. Το κουβανικό προξενείο διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί οποιοδήποτε λεκιασμένο ή κατεστραμμένο διαβατήριο.

Πώς παρουσιάζεται η τουριστική κάρτα;

Η βίζα για την Κούβα είναι μια χάρτινη κάρτα δύο μερών, σε μορφή χαλαρού φύλλου. Αυτά τα δύο μέρη είναι να συμπληρώσεις τον εαυτό σου αναφέροντας τις ακόλουθες πληροφορίες:

 • το όνομα και το επίθετό σας,
 • η εθνικότητά σου,
 • η ημερομηνία γέννησής σου,
 • τον αριθμό του διαβατηρίου σας,
 • τις ακριβείς ημερομηνίες του ταξιδιού σας.

Σημειώστε ότι εάν η τουριστική κάρτα διαγραφεί, θα απορριφθεί αυτόματα κατά την άφιξη. Όταν φτάσετε στο έδαφος της Κούβας, μέρος θα αποκολληθεί και διατηρούνται από αξιωματούχους μετανάστευσης. Το άλλο μέρος πρέπει να διατηρηθεί που θα εκτιμηθεί για τη διάρκεια της διαμονής σας, θα επιστραφεί στο αεροδρόμιο κατά την αναχώρηση από τη χώρα. Δεν επιτρέπεται λοιπόν να κολλήσετε την τουριστική κάρτα στο διαβατήριό σας, αλλά μπορείτε να το συρράψετε για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα το χάσετε.

Πόσο καιρό ισχύει αυτή η κάρτα;

Από την ημερομηνία έκδοσής της, έχετε 6 μήνες για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε την τουριστική κάρτα. Επί τόπου, σας επιτρέπεται να μείνετε 30 ημέρες (29 διανυκτερεύσεις) και η κάρτα ισχύει μόνο για μία είσοδο για όλους τους αλλοδαπούς. Παρ ‘όλα αυτά, Είναι δυνατή η επέκταση η βίζα σας για την Κούβα απόέναν επιπλέον μήνα πηγαίνοντας στο γραφείο Inmigración στην Αβάνα ή σε οποιαδήποτε άλλη τουριστική πόλη. Όλες οι διατυπώσεις γίνονται επί τόπου και εντός μίας ώρας μετά το αίτημά σας. Για να λάβετε την επέκταση, θα πρέπει να προσκομίσετε τα ακόλουθα έγγραφα:

 • το διαβατήριό σας,
 • πιστοποιητικό ασφάλισης,
 • το εισιτήριο της επιστροφής,
 • φορολογικό ένσημο ποσού 25 CUC (20 € περίπου).

Αν θέλεις μείνετε περισσότερες από 60 ημέρες στην Κούβα, θα πρέπει να φύγετε από τη χώρα και να επαναλάβετε τα βήματα για να αποκτήσετε την τουριστική κάρτα.

Κάντε αίτηση για βίζα για την Κούβα
Διατυπώσεις πριν πετάξετε στην Κούβα © luxpainter

Πόσο κοστίζει η βίζα για την Κούβα;

Η τιμή που εφαρμόζεται για την απόκτηση της τουριστικής κάρτας θα εξαρτηθεί από τον τρόπο με τον οποίο θα κάνετε αίτηση:

 • αν πάτε απευθείας στο Προξενείο, η επίσημη τιμή είναι 22€ ανά άτομο. Ωστόσο, αν το κάνετε αίτημα τρίτου μέρους (εκτός ανηλίκων ή ατόμων με νοητική υστέρηση), ισχύει επιπλέον χρέωση 25€ ανά άτομο που δεν είναι παρόν.
 • αν ζητήσετε ταχυδρομικώς, η τιμή που εφαρμόζεται είναι 47€, να πληρωθεί με επικυρωμένη τραπεζική επιταγή (και όχι το βιβλιάριο επιταγών σας). Τα μετρητά που αποστέλλονται ταχυδρομικά θα απορριφθούν και θα επιστραφούν.

Πώς να αποκτήσετε την επιχειρηματική βίζα για την Κούβα;

Αν πρέπει να πάτε στην Κούβα επαγγελματικό σκηνικό, πρέπει να κάνετε αίτηση για επαγγελματική βίζα. Όσον αφορά την τουριστική κάρτα, η διαδικασία αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί στο Προξενείο, ταχυδρομικά ή διαδικτυακά, μέσω μεσάζοντα.

Η επαγγελματική βίζα πρέπει να χρησιμοποιηθεί εντός 3 μηνών από την ημερομηνία έκδοσής της. Επί τόπου, ισχύει για 30 ημέρες και σας το επιτρέπει μόνο μια ενιαία καταχώρηση στην επικράτεια. Αυτή η βίζα για την Κούβα κοστίζει 80€ αν το ζητήσετε στην πρεσβεία ή 105€ αν το αίτημα γίνει ταχυδρομικά ή μέσω μεσάζοντα.

Ποια είναι τα έγγραφα για προετοιμασία;

Για αίτημα στο Προξενείο της Κούβας, παρόντες:

 • το διαβατήριό σας,
 • αεροπορικό εισιτήριο μετ’ επιστροφής ή πιστοποιητικό από το ταξιδιωτικό σας γραφείο που δείχνει ότι έχετε εισιτήριο για την Κούβα (ηλεκτρονικά εισιτήρια γίνονται δεκτά),
 • το συμπληρωμένο έντυπο επίσημης αίτησης θεώρησης,
 • τρόπο πληρωμής (πιστωτική κάρτα ή επιταγή ταμείου).

Για αίτημα μέσω ταχυδρομείουστείλτε τα ακόλουθα έγγραφα:

 • ένα ευανάγνωστο έγχρωμο φωτοαντίγραφο των 3 πρώτων σελίδων του διαβατηρίου σας,
 • φωτοτυπία του αεροπορικού σας εισιτηρίου,
 • το δεόντως συμπληρωμένο έντυπο, που αντιστοιχεί στον επιλεγμένο τύπο θεώρησης,
 • έναν σφραγισμένο φάκελο (ακολουθούμενη επιστολή ή καταχωρημένη) στο όνομα και τη διεύθυνσή σας για την επιστροφή των θεωρήσεων,
 • επιταγή ταμείου για το ποσό της βίζας σας, πληρωτέα στο «Γενικό Προξενείο της Κούβας». Μπορείτε να γράψετε μια επιταγή για πολλά άτομα.

Χύνω την επιχειρηματική βίζαθα χρειαστεί επίσης να παρέχετε:

 • έγχρωμη φωτογραφία διαβατηρίου και διεθνή πρότυπα (μέγεθος 4,5 x 3,5 cm)
 • μια επιστολή πρόσκλησης από την εταιρεία που σας φιλοξενεί στην Κούβα,
 • μια δήλωση αποστολής από την εταιρεία σας στη Γαλλία.

Όταν φτάσετε στην Κούβα θα σας ζητηθεί επίσης ένα πιστοποιητικό που εκδίδεται από τον ασφαλιστή σας ή την τράπεζά του που πιστοποιεί την κάλυψη σε περίπτωση ασθένειας ή επαναπατρισμού.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να λάβετε τη βίζα για την Κούβα;

Επί τόπου, στο προξενείο, θα πάρετε απευθείας την τουριστική κάρτα. Για την επαγγελματική βίζα, από την άλλη, επιτρέψτε 6 ημέρες επεξεργασίας από τις αρχές. Εάν κάνετε ένα αίτηση θεώρησης μέσω ταχυδρομείου ή μέσω διαμεσολαβητή, ο χρόνος που απαιτείται για την παραλαβή του είναι περίπου 2 εργάσιμες, στις οποίες πρέπει να προστεθούν και οι καθυστερήσεις του Ταχυδρομείου.

Για λόγους ασφαλείας, είναι επομένως σκόπιμο να ξεκινήσετε τις διαδικασίες τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν την αναχώρηση. Υπάρχει η δυνατότητα να αποκτήσετε την τουριστική σας κάρτα επείγον, ανεξάρτητα από την επιλεγμένη μέθοδο. Εάν το αίτημα υποβληθεί και πληρωθεί πριν το μεσημέρι, τότε θα διεκπεραιωθεί και θα ταχυδρομηθεί την ίδια ημέρα. Θα πρέπει να πληρώσετε επιπλέον 10 € ανά άτομο εάν επιλέξετε αυτήν την επιλογή.

Πώς να αποκτήσετε βίζα εύκολα και γρήγορα; Εάν δεν μπορείτε να ταξιδέψετε στο Παρίσι ή φοβάστε ότι θα σας απορριφθεί η βίζα για την Κούβα, προχωρήστε Γρήγορη βίζα είναι η λύση! Διαμεσολαβητής εγκεκριμένος από τις προξενικές αρχές, αναλαμβάνουν όλες τις διατυπώσεις για εσάς. Απλό και γρήγορο, δεν θα μπορείτε να κάνετε χωρίς τις υπηρεσίες τους για τις μελλοντικές σας διαμονές στο εξωτερικό!

παραλία της Κούβας
Μόλις έχετε τη βίζα σας στην τσέπη σας, κατευθυνθείτε προς τις παραλίες της Κούβας © dzain

Αυτό είναι, έχεις το πολύτιμο σουσάμι; Τώρα ήρθε η ώρα να προγραμματίσετε το ταξίδι και να ονειρευτείτε ! Για να το κάνετε αυτό, φροντίστε να διαβάσετε το άρθρο μας σχετικά με τα 6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν φύγετε. Αλλά και για τις απαραίτητες επισκέψεις στο νησί. Σε φώτισε αυτό το άρθρο; Πείτε μας για το ταξίδι σας στα σχόλια!

Η εργαλειοθήκη του ταξιδιώτη 🧳
Προετοιμάστε, συγκρίνετε και κλείστε το ταξίδι σας με τη συλλογή από ιστοτόπους που πρέπει να δείτε:
🛏 Κράτηση: βρείτε το ξενοδοχείο/τη διαμονή σας σε όλο τον κόσμο
🔁 HomeExchange: η #1 πλατφόρμα ανταλλαγής σπιτιού
✈️ Skyscanner: σίγουρα ο καλύτερος συγκριτής πτήσεων
⏱ LastMinute: οι καλύτερες προσφορές για αναχώρηση την τελευταία στιγμή
🚗 RentalCars: αναζητήστε και συγκρίνετε την ενοικίαση αυτοκινήτου
🎟 GetYourGuide: κλείστε αξέχαστες περιηγήσεις και εμπειρίες
⛺️ Κάμπινγκ: βρείτε το ιδανικό κάμπινγκ σε όλη την Ευρώπη

Βουτήξτε στη θάλασσα των αστεριών στο Vaadhoo στις Μαλδίβες

το νέο στολίδι της Κούβας στην καρδιά της Καραϊβικής