Τα 8 μέρη που πρέπει να δείτε απολύτως κατά τη διαμονή σας στη Μαδαγασκάρη

Σημειώστε το ταξίδι σας στο νησί της Μαδαγασκάρης επισκεπτόμενοι 8 μέρη που πρέπει να δείτε. Γραφικές πόλεις, άγρια ​​φύση και ονειρεμένες ακτές, ακολουθήστε τον οδηγό!

Ανταναναρίβο

Μαδαγασκάρη Ανταναναρίβο
Antananarivo © Gopal Vijayaraghavan / Flickr (CC)

Η τεράστια πρωτεύουσα της χώρας επεκτείνει τις περιοχές της σε 18 λόφους. Η καλπάζουσα αστικοποίησή του προσφέρει μια ποικιλία από αξιοθέατακατάλληλο για backpackers που αναζητούν μια ολοκληρωτική και μερικές φορές βάναυση αλλαγή τοπίου, καθώς και για πιο παραδοσιακούς τουρίστες που αναζητούν ιστορικά μνημεία και παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

Αυτά θα περιηγηθούν ευχαρίστως η συνοικία του Παλατιού της Βασίλισσας και τα παλιά αποικιακά σπίτια της, ενώ οι τυχοδιώκτες θα συναντήσουν τους ντόπιους στην Άνω Πόλη διασχίζοντας τα φιδωτά σοκάκια της. Σκαρφαλωμένοι στα πολλά ψηλά σημεία της συνοικίας, θα απολαύσουν τα αξεπέραστα τοπία που προσφέρουν στους ταξιδιώτες απαράμιλλα τοπία.

Πώς να επισκεφτείτε το νησί της Μαδαγασκάρης;

Οι αποστάσεις στη Μαδαγασκάρη είναι σημαντικές μεταξύ των διαφορετικών σημείων ενδιαφέροντος. Μπορεί να είναι ενδιαφέρον να πετάτε για να ελαχιστοποιήσετε τον χρόνο ταξιδιού, ειδικά αν απολαμβάνετε μόνο μια περιορισμένη διαμονή. Το αεροπορικό δίκτυο της Μαδαγασκάρης είναι καλά ανεπτυγμένο και καλύπτει μεγάλο μέρος του νησιού. Μια μοναδική και ουσιαστική γραμμή τρένου διασχίζει τη χώρα από το Fianarantsoa στη Manakara. Μετρήστε όλες τις ίδιες 13 ώρες ταξιδιού για 180 χλμ!

Για μικρά ταξίδια, taxis-brousse και το αστικό τους αντίστοιχο, taxis-be είναι πανταχού παρόντα και σας επιτρέπουν να μετακινηθείτε γρήγορα από το ένα σημείο στο άλλο. Να είστε προσεκτικοί, γιατί ορισμένοι μεσάζοντες μπορεί να είναι αδίστακτοι και μερικές φορές οι βαλίτσες αποσυνδέονται απροσδόκητα από την οροφή λίγο πριν την αναχώρηση! Η πιο αποτελεσματική και ασφαλής λύση παραμένει η ενοικίαση 4×4. Υπάρχουν πολλοί πάροχοι υπηρεσιών (όπως π Ματεβάζιον) διανέμεται σε όλο το νησί, η προμήθεια του οποίου κυμαίνεται από ενοικίαση αυτοκινήτου με οδηγό απλή ενοικίαση οχήματος.

Alley Baobab

Το σοκάκι των Μπαομπάμπ στη Μοροντάβα
The Alley of Baobabs in Morondava © FSM-Team / Pixabay (CC)

Μόλις 20 χλμ. από τη Μοροντάβα στο δρόμο προς το Μπελόνι Τσιριμπιχίνα, περίπου είκοσι μεγαλοπρεπή μπαομπάμπ, που οι Μαδαγασκοί αποκαλούν «ρίζες του ουρανού», πλαισιώνουν έναν χωματόδρομο που τυλίγεται μέσα στα βοσκοτόπια. Ο τόπος, που επωφελείται από το καθεστώς της προσωρινής προστατευόμενης περιοχής από το 2007, προσελκύει όλο και περισσότερους τουρίστες που συγκεντρώνονται κατά τη δύση του ηλίου και την ανατολή του ηλίου για να ζωγραφίσουν το πορτρέτο αυτών των αιωνόβιων δέντρων. Για να φτάσετε εκεί, η Morondava επωφελείται από τακτικές αεροπορικές εταιρείες, αλλά μπορεί επίσης να φτάσει οδικώς ή ακόμα και με πλοίο. Μια ευκαιρία για όλους τους λάτρεις των μεγαλοπρεπών τοπίων!

Το νησί Nosy Be

Μαδαγασκάρη - Nosy-be
Nosy-Be © photosforyou / Pixabay (CC)

Το νησί Nosy Be θεωρείται το βασικό μαργαριτάρι της Μαδαγασκάρης. Και για καλό λόγο, η γεωγραφική του θέση στα βορειοδυτικά του Μεγάλου Νησιού του επιτρέπει να απολαμβάνει ένα τροπικό κλίμα, ιδανικό για να κολυμπήσει στις απομονωμένες παραλίες του, οι οποίες έχουν ήπια κλίση προς την ανοιχτή θάλασσα. Οι λάτρεις των ακραίων σπορ θα ενθουσιαστούν από τα πολλά σημεία καταδύσεων που πλαισιώνουν την ακτή, ενώ περισσότεροι βουκολικοί τουρίστες μπορούν να επιδοθούν σε ήπιες πεζοπορίες στη μέση των χωραφιών με ζαχαροκάλαμο. Για ταξιδιώτες που έχουν κουραστεί από το ταξίδι τους, Το Nosy Be είναι το θέρετρο που πρέπει να δείτε και να προτείνετε !

Αμποσίτρα

Αμποσίτρα
Ambositra © ΟΝΤΜ

Ακριβώς στο κέντρο του Big Island βρίσκεται μια μεγάλη αγροτική πόλη, χαρακτηριστική της περιοχής. Τα πολλά καλυμμένα ζέβια που περιφέρονται στην πόλη όπως χρειάζεται και τα όμορφα πλίνθινα και πλίθινα σπίτια δίνουν στην Αμποσίτρα μια πολύ ιδιαίτερη γοητεία. Βρίσκουμε εκεί μια απαλή και χαλαρωτική ατμόσφαιρα, όπου οι ντόπιοι τεχνίτες αναγνωρίζονται ως μάστορες, ιδιαίτερα στον τομέα της μαρκετερί και της ξυλογλυπτικής. Τα γύρω χωριά που είναι διάσπαρτα στα βουνά που περιβάλλουν την Αμποσίτρα θα είναι μια ευκαιρία για τους ταξιδιώτες να βυθιστούν στην τοπική κουλτούρα και να ανακαλύψουν τρόπους ζωής πολύ διαφορετικούς από αυτούς των κατοίκων των πόλεων.

Ντιέγκο-Σουάρες

Μαδαγασκάρη - Ντιέγκο-Σουάρες
Diego-Suarez (Antsiranana) © Thomas Liptak/Flickr (CC)

Βρίσκεται στο βόρειο άκρο του νησιού, ο κόλπος του Ντιέγκο-Σουάρες, που πήρε το όνομά του από τους δύο θαλασσοπόρους που τον εξερεύνησαν τον 15ο αιώνα, είναι στην πραγματικότητα ένα σύνολο 4 σχετικών κόλπων που ανοίγουν σε ένα στενό κανάλι προς τον ωκεανό. . Πρώην γαλλική φρουρά και τρίτο λιμάνι του νησιού, η πόλη Antsiranana παραμένει έντονα χαρακτηρισμένη από τον αποικισμό και προσπαθεί να ξορκίσει τους παλιούς του δαίμονες μέσα από μια φουσκωτή εορταστική και πολυπολιτισμική ταυτότητα. Η ενδοχώρα, που δεν πρέπει να χάσετε, αξίζει επίσης μια παράκαμψη με τα τυπικά ψαροχώρια ή ακόμα και το εθνικό πάρκο Montagne d’Ambre.

Το νησί της Αγίας Μαρίας

Καμπουροφάλαινα στο Sainte Marie
Καμπουροφάλαινα στο Sainte Marie © krishna naudin / Flickr (CC)

Στην ανατολική ακτή, το νησί Sainte-Marie είναι περισσότερο γνωστό ως ένα καταφύγιο και ένα πλεονέκτημα για όσους πρέπει να δουν καμπουροφάλαινες που έρχονται εδώ για να εκμεταλλευτούν τα ήρεμα και προστατευμένα νερά για να γεννήσουν. Πολλοί πάροχοι υπηρεσιών προσφέρουν να σας μεταφέρουν στο σκάφος τους όσο το δυνατόν πιο κοντά στα κητώδη χωρίς να τα ενοχλούν. Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι πολλαπλασιάζονται στα ήρεμα νερά, προσελκύοντας πολλούς λάτρεις των καταδύσεων και το εσωτερικό του νησιού έχει απίστευτη βιοποικιλότητα και οι ντόπιοι είναι πάντα έτοιμοι να χαμογελάσουν. Ένα μικρό διαμάντι για να δείτε επειγόντως!

Εθνικό Πάρκο Isalo

Λεμούριος Μαδαγασκάρης
Λεμούριος Μαδαγασκάρης © Dušan Smetana / Unsplash (CC)

Αυτός ο τεράστιος όγκος από διαβρωμένο ψαμμίτη του Ιουρασικού αντικατοπτρίζει όλη την ποικιλομορφία της φύσης της Μαδαγασκάρης. Πολύ δημοφιλής στους ταξιδιώτες, αυτός ο ιστότοπος είναι μια ευκαιρία να δείτε τους διάσημους λεμούριους να εξελίσσονται στο φυσικό τους περιβάλλον. Το τοπίο μοιάζει με το Μεγάλο Νησί: άγριο, πολλαπλό και γραφικό. Τα βαθιά φαράγγια που είναι διάσπαρτα με σκοτεινές σπηλιές ακολουθούν τα δάση με φοίνικες που διασχίζονται από ποτάμια γεμάτα με ενδημικά είδη. Το “Malagasy Colorado” με τις εκπληκτικές πανοράματα και τους πολλούς παράδρομους είναι ένα ταξίδι από μόνο του που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της πεζοπορίας και της πεζοπορίας.

Το Εθνικό Πάρκο Tsingy de Bemaraha

Γέφυρα Tsingy de Bemaraha
Γέφυρα Tsingy de Bemaraha © ONTM

200 χλμ βόρεια της Mondorava, το Εθνικό Πάρκο Tsingy de Bemaraha είναι σίγουρα ένας από τους πιο εκπληκτικούς γεωλογικούς χώρους στη Μαδαγασκάρη. Οι μεγαλειώδεις καρστικοί σχηματισμοί του που παίρνουν τη μορφή λεπτών βελόνων ύψους αρκετών δεκάδων μέτρων έχουν πλέον χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Τα φαράγγια και τα φαράγγια που πλέουν ανάμεσα στους βραχώδεις σωρούς φιλοξενούν πανίδα και χλωρίδα μοναδική στον κόσμο, όπως αρπακτικά πτηνά, κάθε είδους ενδημικά φυτά καθώς και δώδεκα είδη λεμούριων!

Καθαρός εξωτισμός

Χωρισμένος για χιλιετίες από την αφρικανική τεκτονική πλάκα, Η Μαδαγασκάρη έχει εξελιχθεί με τον δικό της ρυθμό, η εξέλιξη επιλέγοντας μερικές φορές περίεργα μονοπάτια με εκπληκτικά και μαγευτικά αποτελέσματα. Η πανίδα και η χλωρίδα είναι αστραφτερές, πληθωρικές, μερικές φορές ενδημικές αλλά πάντα παραγωγικές.

Ο πολιτισμός της Μαδαγασκάρης βρίσκεται στο σταυροδρόμι αφρικανικών και ασιατικών πολιτισμών Και όπως και η παρθένα φύση του, τα χωριά διατηρούν μια ισχυρή ταυτότητα με ρίζες τόσο βαθιές όσο αυτές των διάσημων μπαομπάμπ τους. Οι πολυσύχναστες πόλεις φέρουν ίχνη από διάφορους αποικισμούς, ορόσημα σε μια πολυτάραχη αλλά ικανοποιητική ιστορία.

Συνοψίζοντας, Η Μαδαγασκάρη είναι μια μοναδική φύση στον κόσμο, ένας πολιτισμός που δεν είναι λιγότερος και ένας λαός τόσο εκλεκτικός όσο και φιλικός! Πώς να μην υποκύψετε στις εκκλήσεις του καθαρού εξωτισμού;

Η εργαλειοθήκη του ταξιδιώτη 🧳
Προετοιμάστε, συγκρίνετε και κλείστε το ταξίδι σας με τη συλλογή από ιστοτόπους που πρέπει να δείτε:
🛏 Κράτηση: βρείτε το ξενοδοχείο/τη διαμονή σας σε όλο τον κόσμο
🔁 HomeExchange: η #1 πλατφόρμα ανταλλαγής σπιτιού
✈️ Skyscanner: σίγουρα ο καλύτερος συγκριτής πτήσεων
⏱ LastMinute: οι καλύτερες προσφορές για αναχώρηση την τελευταία στιγμή
🚗 RentalCars: αναζητήστε και συγκρίνετε την ενοικίαση αυτοκινήτου
🎟 GetYourGuide: κλείστε αξέχαστες περιηγήσεις και εμπειρίες
⛺️ Κάμπινγκ: βρείτε το ιδανικό κάμπινγκ σε όλη την Ευρώπη

Η Αίγυπτος σε 23 φωτογραφίες

Γιατί να πάτε στη Μαδαγασκάρη; Αυθεντικότητα, λιμνοθάλασσες και μπαομπάμπ!