Τι να δείτε στη Τζέρμπα; 8 επισκέψεις που δεν χάνονται!

Στα νοτιοανατολικά της Τυνησίας βρίσκεται το νησί Τζέρμπα. Αυτό το νησί φαίνεται πως ανακάλυψε ο Οδυσσέας… από τότε ο Τζέρμπα ο ευγενής δεν έπαψε να εκπλήσσει!

Αποφασίσατε να πάτε στην Τυνησία και να επισκεφτείτε αυτό το υπέροχο νησί που είναι η Τζέρμπα, αλλά δεν ξέρετε τι να δείτε ή τι να κάνετε; Εδώ είναι ένα άρθρο ειδικά σχεδιασμένο για μια αξέχαστη διαμονή. Θα βρείτε τα βασικά μέρη για να δείτε στη Τζέρμπα και τα περίχωρά της. Από τα πιο όμορφα μνημεία μέχρι επισκέψεις που δεν πρέπει να χάσετε, σας αποκαλύπτουμε τα πάντα!

Μετάβαση στο Houmt Souk

Η πόλη Houmt Souk είναι η πρωτεύουσα του νησιού Djerba. Βρίσκεται στα βόρεια του τελευταίου. Το Houmt Souk είναι γνωστό για τις πολλές αγορές του (υφάσματα, μπαχαρικά, αγγεία…), τα πολύ εμπορικά σοκάκια του καθώς και την τυπική τυνησιακή αρχιτεκτονική του. Θα βρείτε επίσης εκεί πολλά τζαμιά, όλα τόσο διαφορετικά μεταξύ τους. Μη διστάσετε να τα επισκεφτείτε, θα εκπλαγείτε από τα ιδιαίτερα στυλ τους. Νωρίς το πρωί, είναι πολύ αξιόλογο να απολαμβάνετε έναν καλό στυμμένο χυμό ενώ θαύμαζε μια ανατολή του ηλίου σε σχεδόν απόλυτη ησυχία σε ένα από τα καφέ της πόλης.

humt souk
Houmt Souk ©Hegor / Wikipedia, η ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Πάρτε το ρωμαϊκό δρόμο

Κατακτημένη από τους Ρωμαίους, η Τζέρμπα συνδέθηκε με την ηπειρωτική χώρα μια διαδρομή επτά χιλιομέτρων, μια διαδρομή που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα. Προφανώς, ο δρόμος έχει ανακαινιστεί αρκετές φορές έκτοτε, προκειμένου να διασφαλιστεί η απόλυτη ασφάλεια των χρηστών του. Μπορείτε να το πάρετε με κάθε τρόπο. Πολλά οχήματα κυκλοφορούν εκεί καθημερινά! Μη διστάσετε να ακολουθήσετε αυτήν τη διαδρομή την αυγή ή το σούρουπο. Από αυτή τη γέφυρα, στο επίπεδο του νερού, θα έχετε μαγευτική θέα στη θάλασσα και τη γύρω στεριά!

ρωμαϊκός δρόμος
Ο Ρωμαϊκός δρόμος ©Big / Wikipedia Commons

Επισκεφθείτε το Μουσείο Guellala

Η περιοχή φημίζεται για την κεραμική της. Είναι πάνω απ’ όλα το χωριό Guellala που κατέστησε δυνατή την απόκτηση ισχυρής φήμης σε αυτόν τον τομέα. Εδώ φτιάχνονται βάζα, κανάτες και άλλες μικρές χειροτεχνίες τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούνται στο παζάρι Houmt Souk.

Κεραμική Τζέρμπα
Η κεραμική του Guellala ©Stegop / Wikipedia Commons

Υπάρχει επίσης ένα μουσείο, το οποίο είναι το πιο σημαντικό για να δείτε στη Τζέρμπα. Μάλιστα, αν θέλετε γνωρίζουν την καθημερινότητα των κατοίκων και τις παραδόσεις τους, αυτό είναι το μέρος που πρέπει να επισκεφτείτε. Θα μάθετε για πολλά θέματα. Για παράδειγμα, ίσως αναρωτιέστε γιατί οι νύφες της Ανατολής αλλάζουν τα φορέματά τους 7 φορές κατά τη διάρκεια του γάμου τους; Επισκεφτείτε αυτό το μουσείο και θα έχετε την απάντηση! Θα ανακαλύψετε αρκετές σκηνές ζωής, με παραδοσιακές φορεσιές. Το μικρό επιπλέον αυτού του μουσείου είναι επίσης τον υπέροχο δεντρόφυτο κήπο του όπου μπορείτε να αναπαυθείτε εν ειρήνη.

Μουσείο Guellala
Μουσείο Guellala ©Bsghaier / Wikipedia Commons

Ταξίδεψε στο νησί Flamingo

Αναχωρώντας από το λιμάνι του Houmt Souk και με υπέροχα ιστιοπλοϊκά που μοιάζουν με κουρσάρους, μπορείτε να πλεύσετε στο νησί των ροζ φλαμίνγκο. Κατά τη διέλευση, οι ναύτες θα κουνήσουν τα πολλά σχοινιά και πανιά κάτω από τα έκπληκτα μάτια σου. Αν παρουσιαστεί η ευκαιρία, θα μπορούσατε να θαυμάσετε και μερικά δελφίνια. Κάποτε στο νησί, Σας περιμένουν πολλές δραστηριότητες: Εκδρομές με τετράτροχο ή αμαξάκι, τοπικά εστιατόρια κάτω από ψάθινες καλύβες, αδράνεια στη λευκή άμμο στην άκρη του υπέροχου νερού. Φυσικά, μπορείτε να θαυμάσετε όμορφοι πληθυσμοί πουλιών αλλά κυρίως φλαμίνγκοπου δίνουν το όνομά τους σε αυτό το υπέροχο νησί!
👉 Ελέγξτε τις ημερομηνίες και κλείστε την κρουαζιέρα σας

ροζ νησί φλαμίνγκο στο Τζέρμπα
Νησί Φλαμίνγκο ©EzzDahmed / Wikipedia Commons

Χαλαρώστε σε ένα χαμάμ

Η οικονομία αυτού του μαγεμένου νησιού περιστρέφεται κυρίως γύρω από τον παραθαλάσσιο τουρισμό. Επίσης, αν ψάχνετε για σπα ή θαλασσό, θα πρέπει να πάτε στη Τζέρμπα. Οι ξενοδοχειακές υποδομές ενσωματώνουν στην πραγματικότητα πολλές εγκαταστάσεις που προορίζονται για χαλάρωση και ευεξία.. Κάποια από αυτά βρίσκονται σε fondouks, αυτά τα μέρη με πολύ έντονη οικονομική δραστηριότητα για διερχόμενους εμπόρους.

Αλλά ένα από τα βασικά πράγματα που πρέπει να δείτε στη Τζέρμπα είναι την ομορφιά ενός ανατολίτικου χαμάμ. Μια πραγματική στιγμή χαλάρωσης και ευεξίας. Θα βρείτε αρκετά στο νησί. Συχνά, αυτά είναι κοινά χαμάμ, αλλά ορισμένα ινστιτούτα θα σας προσφέρουν την ιδιωτικοποίηση των χώρων. Αυτή είναι μια ανακάλυψη που δεν πρέπει να χάσετε κατά τη διάρκεια της διαμονής σας. Θα νιώσετε σαν σε ένα μικρό σύννεφο μετά την εισπνοή των τοπικών αιθέριων ελαίων διαδίδονται κατά τόπους. Μη διστάσετε να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να κάνετε μασάζ για μερικά δηνάρια ακόμα!

χαμάμ
Χαμάμ ©Sabine Lange / Pixabay

Διαβάστε επίσης : Djerbahood: το άλλο πρόσωπο του Djerba
Όταν η Τυνησία πέφτει στο ξόρκι της αστικής τέχνης, γεννά ένα υπαίθριο μουσείο… Ανακαλύψτε τις 10 πιο όμορφες φωτογραφίες του Djerbahood.
Δείτε περισσότερα >

Θαυμάστε τη συναγωγή Ghriba

Η Συναγωγή Ghriba είναι ένα από τα πιο σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα για να δείτε στη Τζέρμπα. Πράγματι, αυτή η συναγωγή φιλοξενεί μια από τις τελευταίες εβραϊκές κοινότητες στον αραβικό κόσμο. Πολλοί επισκέπτες πηγαίνουν εκεί κάθε χρόνο για να θαυμάσετε την ομορφιά αυτού του μεγαλοπρεπούς κτιρίου. Το πιο όμορφο θέαμα παραμένει το εσωτερικό. Για να μπείτε, θα πρέπει να περάσετε από μια πύλη ασφαλείας και καλύψτε το κεφάλι και τους ώμους σας. Είναι πολύ σημαντικό να σεβόμαστε αυτά τα έθιμα σε αυτόν τον ιερό τόπο. Μόλις μπείτε μέσα, θα εκπλαγείτε από την πνευματικότητα του χώρου. Θα ακούσετε τα εβραϊκά τραγούδια των ραβίνων, ενώ θα θαυμάσετε τα πολυτελή χρώματα αυτής της συναγωγής.

Συναγωγή de la Ghriba
Συναγωγή της Γκρίμπα ©Citizen59 / Wikipedia Commons

Ανακαλύψτε το Djerba Explore

Djerba Explore είναι στην πραγματικότητα ένα χωριό που συνδυάζει αναψυχή, πολιτισμούς και παραδόσεις της ζωής της Τυνησίας. Θα βρείτε κάθε είδους δραστηριότητες για τους μικρούς, αλλά και για τους μεγαλύτερους. Διασκεδάστε μαθαίνοντας την ιστορία της Τζέρμπα και τη λαογραφία της. Ανακαλύπτω Μουσείο Lalla Hadria και όλα τα αραβο-ισλαμικά έργα του. Μπορείτε επίσης να πάτε στο η μεγαλύτερη φάρμα κροκοδείλων στη Μεσόγειο. Αλλά και παρακολουθήστε συναυλίες και γνωρίστε την τυνησιακή μουσική κουλτούρα χάρη στη σκηνή του Musik Explore.

djerba εξερεύνηση
The Crocodile Farm ©Ad Meskens / Wikipedia Commons

Βόλτα στις παραλίες της Τζέρμπα

Αν σε ελκύουν περισσότερο οι παραλίες, να το ξέρεις Η Τζέρμπα έχει τεράστιες εκτάσεις με σχεδόν άψογη λευκή άμμο. Κατά μήκος αυτών των παραλιών υπάρχουν εντυπωσιακοί φοίνικες. Αυτά τα μεσογειακά φυτά είναι που κάνουν τη μεγαλύτερη εντύπωση στο μυαλό των ανθρώπων. Χωρίς αμφιβολία η Πολυνησία βρίσκεται στη Μεσόγειο!

Γνωρίζατε ότι οι παραλίες της Τζέρμπα θεωρούνται οι πιο όμορφες στην αφρικανική ήπειρο; Πράγματι, δεν θα μπορείτε να πάτε σε αυτό το νησί χωρίς καν να περάσετε λίγες ώρες χαλάρωσης σε ζεστή άμμο σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον. Οι παραλίες της Τζέρμπα είναι πολύ δημοφιλείς στους τουρίστες. Το νερό είναι σχεδόν σε καλή θερμοκρασία όλο το χρόνο. Το ξέρω αυτό ο ήλιος λάμπει εκεί 350 ημέρες από τις 365 ! Μπορείτε να βρείτε μερικά ξενοδοχεία με πρόσβαση σε ιδιωτική παραλία, για περισσότερη ηρεμία.

🐫 Δεν θα μπορείτε να φύγετε από την Τζέρμπα χωρίς να το έχετε κάνει μια βόλτα με καμήλα ! Ζήστε την ομορφιά της Τζέρμπα σε μια αξέχαστη βόλτα και ανακαλύψτε τη λιμνοθάλασσα και τα βερβερικά χωριά που περιβάλλονται από συναρπαστικά τοπία. 👉 Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Παραλία Τζέρμπα
Οι παραλίες της Τζέρμπα ©alex και Mac / Wikipedia Commons

Άλλες ιδέες για δραστηριότητες ή εκδρομές από την Τζέρμπα:

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Για να φτάσετε στην Τζέρμπα από την Τυνησίαμπορείτε να πάρετε το ρωμαϊκό δρόμο, όπως είδαμε προηγουμένως, ή το πλοίο που συνδέει την ηπειρωτική πόλη El Jorf με το Djerba Ajim.
  • Από τη Γαλλίαμπορείτε να φτάσετε εκεί αεροπορικώς ή θαλάσσης.
  • Το νόμισμα που χρησιμοποιείται στο νησί Τζέρμπα είναι το Τυνησιακό δηνάριο (TND). Να ξέρετε ότι 1€ = 3,38 TND περίπου.
  • Υπάρχει χωρίς jet lag μεταξύ Γαλλίας και Τζέρμπα όταν είμαστε χειμερινή ώρα και υπάρχει -1 ώρα το καλοκαίρι.
τι να δείτε στη Τζέρμπα
Ηλιοβασίλεμα στο νησί Τζέρμπα ©SuperManu / Wikipedia Commons

Τα απαραίτητα της Τζέρμπα… και μετά;

Οι πόλεις της Τυνησίας μοιάζουν πολύ, ενώ προσφέρουν διαφορετικές επισκέψεις και δραστηριότητες. Αν σας άρεσε το ταξίδι σας στη Τζέρμπα, σίγουρα θα απολαύσετε άλλες πόλεις όπως το Μοναστήρι ή την Τύνιδα, την πρωτεύουσα της Τυνησίας. Μη διστάσετε να μας αφήσετε τα σχόλια και τις εντυπώσεις σας τη διαμονή σας στην Τζέρμπα αν είχατε την ευκαιρία να πάτε εκεί!

Η εργαλειοθήκη του ταξιδιώτη 🧳
Προετοιμάστε, συγκρίνετε και κλείστε το ταξίδι σας με τη συλλογή από ιστοτόπους που πρέπει να δείτε:
🛏 Κράτηση: βρείτε το ξενοδοχείο/τη διαμονή σας σε όλο τον κόσμο
🔁 HomeExchange: η #1 πλατφόρμα ανταλλαγής σπιτιού
✈️ Skyscanner: σίγουρα ο καλύτερος συγκριτής πτήσεων
⏱ LastMinute: οι καλύτερες προσφορές για αναχώρηση την τελευταία στιγμή
🚗 RentalCars: αναζητήστε και συγκρίνετε την ενοικίαση αυτοκινήτου
🎟 GetYourGuide: κλείστε αξέχαστες περιηγήσεις και εμπειρίες
⛺️ Κάμπινγκ: βρείτε το ιδανικό κάμπινγκ σε όλη την Ευρώπη

Τι να κάνετε στη Γουαδελούπη; 13 ιδέες για επισκέψεις!

πληροφορίες και συμβουλές για τη διαμονή σας