Τι πρέπει να δείτε στο Μοναστήρι; Τα 8 απαραίτητα!

Το Μοναστήρι είναι μια νέα, ελκυστική πόλη, που μεταφράζει όλο τον πλούτο της Τυνησίας, πλοηγώντας μεταξύ παράδοσης και νεωτερικότητας.

Η πόλη του Μοναστηρίου βρίσκεται στις μια χερσόνησος νοτιοανατολικά του κόλπου του Hammamet στην κεντροανατολική Τυνησία. Με τον καιρό, έχει γίνει δημοφιλής προορισμός για τους Ευρωπαίους. Πράγματι, υπάρχουν πολλά πράγματα να δείτε στο Μοναστήρι. Εδώ είναι μερικά!

Εξερευνήστε την πόλη του Μοναστηρίου

Το Μοναστίρ είναι μια από τις πρώτες αποικίες που ιδρύθηκαν στην Ifriqiya, μεσαιωνική βόρεια Αφρική. Εξοπλισμένο με λιμάνι, εξακολουθεί να αποτελεί σήμερα σημαντικό σημείο για το εμπόριο. Ωστόσο, αυτό που κάνει τη φήμη του παραμένει ο παραθαλάσσιος τουρισμός χάρη στις υπέροχες παραλίες του. Το θέρετρο Skanès είναι παγκοσμίως γνωστό σε αυτόν τον τομέα. Το Μοναστήρι είναι μια νέα, δυναμική πόλη, λόγω της παρουσίας λίγων πανεπιστημίων εντός της πόλης. Κάντε μια βόλτα στην προκυμαία, λοιπόν μπείτε στη Μεδίνα με τα πλακόστρωτα δρομάκια της : νωρίς το πρωί, η παλιά πόλη μετατρέπεται σε μια τεράστια αγορά. Αυτή είναι μια από τις στιγμές κατά τις οποίες μπορείτε να μετρήσετε τη θερμοκρασία αυτής της όμορφης μεσογειακής πόλης.

Medina monastir
Η Μεδίνα του Μοναστηρίου ©Hamed Gamaoun / Wikipedia Commons

Όπως πολλοί τουρίστες, θα πρέπει να αναπτύξετε θησαυρούς εφευρετικότητας για να μην ενδώσετε στους διάφορους πειρασμούς που προσφέρουν οι έμποροι χαλιών. Στην πραγματικότητα, Τα χαλιά αποτελούν μέρος της τεχνογνωσίας της περιοχής, και δεν θα είναι σπάνιο να βρεις μερικά στους διάφορους πάγκους του σουκ. Το ύφασμα είναι βασιλιάς στην περιοχή, το Μοναστήρι έχειμουσείο παραδοσιακής φορεσιάς. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε αυτός που είναι αφιερωμένος στην ισλαμική τέχνη.

Θαυμάστε το οχυρό Ribat

Αυτό το επιβλητικό τυνησιακό φρούριο, που χτίστηκε το 796, είναι το παλαιότερο και σημαντικότερο ριμπάτ στο Μαγκρέμπ. Είναι επίσης το πιο επιβλητικό μνημείο στο Μοναστήρι. Το φρούριο είναι εύκολα επισκέψιμο με ή χωρίς οδηγό. Μπορείτε επίσης να ανακαλύψτε το μουσείο που βρίσκεται μέσα του. Στεγάζει πολλά κειμήλια, όπως σκαλιστά κομμάτια ξύλου από το Μεγάλο Τζαμί του Καϊρουάν. Το φρούριο είναι το πιο τουριστικό και σημαντικό μνημείο στο Μοναστήρι: δεν μπορείτε να το χάσετε!

μοναστηριακό χρήμα
The Ribat ©Helasoyeh / Wikipedia, η ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Δείτε το Μαυσωλείο Bourguiba

Αν είστε ένθερμος λάτρης της όμορφης αρχιτεκτονικής, θα εκπλαγείτε από αυτό το υπέροχο μαυσωλείο. Το εσωτερικό είναι εξίσου εντυπωσιακό με το εξωτερικό. Θα φτάσετε από ένα μεγάλο και φαρδύ πλακόστρωτο δρομάκι γεμάτο φοίνικες. Στο τέλος του, σας περιμένουν το μαυσωλείο Bourguiba και οι δύο τεράστιες στήλες του. Ανοίξτε διάπλατα τα μάτια σας και θαυμάστε τα μάρμαρα, τα γλυπτά, τα ψηφιδωτά που κάνουν αυτό το μέρος ένα πολυτελές μέρος. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Μπορείτε να επισκεφθείτε το εσωτερικό και να συλλογιστείτε τα πολλά του θησαυροφυλάκια, οι πολυέλαιοι και κάθε άλλη αρχιτεκτονική ανδρεία. Μην ξεχνάτε ότι είναι πάνω από όλα ένα μαυσωλείο και άρα ένας χώρος όπου απαιτείται σιωπή και όπου βασιλεύει η πνευματικότητα. Στην πραγματικότητα, το μαυσωλείο στεγάζει τον τάφο του Προέδρου Μπουργκίμπα πέθανε στις 6 Απριλίου 2000.

μαυσωλείο bourguiba
Το Μαυσωλείο της Bourguiba © Albert Dezetter / Pixabay

Πλοηγηθείτε στα νησιά Kuriat

Στην ανατολική ακτή του Μοναστηριού, θα δείτε τα νησιά Kuriat (εντοπίστε σε χάρτη). Ένα πραγματικό μέρος βιοποικιλότητας, αυτό το αρχιπέλαγος είναι πολύ σημαντικό για ορισμένα απειλούμενα είδη. Για παράδειγμα, αυτά τα νησιά είναι το κύριο μέρος φωλιάς για Χελώνα καρέτα καρέτα. Αλλά και σημαντικός σταθμός για τους μεταναστευτικούς γλάρους. Όπως θα έχετε καταλάβει, αν αγαπάτε τη φύση, η ιστιοπλοΐα στα νησιά Kuriat θα είναι απαραίτητη για εσάς κατά τη διαμονή σας στο Μοναστήρι. Οργανώνονται πολλές αναχωρήσεις με σκάφος καθημερινά από Μοναστήρι, μόνο καλοκαίρι. Ορισμένα από αυτά προσφέρουν ακόμη και υπηρεσία catering επί του σκάφους.

κουριάτ
Νησί Kuriat ©matribuenvadrouille.com

Ανακαλύψτε το El Djem Colosseum

Αν και δεν είναι στο Μοναστήρι αλλά περίπου 1 ώρα με το αυτοκίνητο, το Coliseum El Djem (ονομάζεται επίσης αμφιθέατρο) είναι κάτι που πρέπει να δείτε κατά τη διαμονή σας. Στην πραγματικότητα, είναι ένα κτίριο καταχωρημένο ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Το Κολοσσαίο χτίστηκε από τους Ρωμαίους τον 2ο αιώνα μ.Χ. Σήμερα, μπορείτε να το επισκεφθείτε και να ανακαλύψετε τα πολλά μυστικά του. ελλειπτικό σχήμα, το Κολοσσαίο είναι εξ ολοκλήρου χτισμένο από στάχτη. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε μια παράσταση ή άλλες εκδηλώσεις μέσα σε αυτό για να ανακαλύψετε αυτό το γιγάντιο κτίριο. Αφιερώστε επίσης χρόνο για να επισκεφθείτε τις υπόγειες γκαλερί που βρίσκεται κάτω από το αμφιθέατρο, όπου μονομάχοι και θηρία έβγαιναν στην αρένα.

κολισαίο el djem
Le Colisée El Djem ©Pixi0815 / Pixabay

Περπατήστε στη μαρίνα του Μοναστηρίου

Η μαρίνα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να δείτε στο Μοναστήρι. Θα βρείτε πολλά καφέ και εστιατόρια, αλλά και πολλά ξενοδοχεία με θέα στη θάλασσα για τη διαμονή σας. Πηγαίνετε στο λιμάνι, θα θαυμάσετε υπέροχα σκάφη, μερικά από τα οποία μπορείτε να επιβιβαστείτε. Στην πραγματικότητα, αρκετά πειρατικά πλοία απέπλευσαν με πολλούς τουρίστες επί του σκάφους. Μπορείτε να φάτε στο πλοίο και με λίγη τύχη, θα δείτε ακόμη και μερικά δελφίνια. Ένα θαλάσσιο ταξίδι που θα ενθουσιάσει τους μικρούς αλλά και τους μεγαλύτερους.

Μαρίνα Μοναστήρι
Monastir Navy ©Vivaystn / Wikipedia, η ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Δοκιμάστε τοπικά ποτά

Το να επισκεφτείς μια πόλη δεν σημαίνει μόνο να πας στα πιο όμορφα μνημεία αλλά και να γνωρίσεις τις γεύσεις αυτής. Στο Μοναστήρι, θα δοκιμάσετε πολλά μικρά τοπικά ποτά. Ιδιαίτερα, χυμοί φρούτων στυμμένοι μπροστά στα μάτια σας, ένα νόστιμο μείγμα βιταμινών. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το διάσημο τσάι μέντας, αυτό το ζεστό ρόφημα εκτιμάται σε όλο το Μαγκρέμπ. Σκεφτείτε επίσης να πιείτε καφέ, θα δείτε ότι θα είναι πολύ διαφορετικό από τον καφέ δυτικού τύπου. Μια επιχείρηση εξακολουθεί να είναι γνωστή στο Μοναστήρι για τις υπηρεσίες και την ομορφιά της, είναι το Café Bir Al Andalous (βλέπω στη σελίδα στο facebook). Μη διστάσετε να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα εκεί!

δείτε στο Μοναστήρι
Τσάι μέντας της Τυνησίας ©Daniel Wanke / Pixabay

Εξερευνήστε το Μουσείο Habib Bourguiba

Το Μουσείο Bourguiba, χτισμένο στο προεδρικό μέγαρο του Skanès, είναι ένα τυνησιακό μουσείο εξ ολοκλήρου αφιερωμένο σε έναν άνθρωπο, τον Habib Bourguiba. Διετέλεσε Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταξύ 1957 και 1987. Θεωρείται ως ο πατέρας της ανεξαρτησίας της Τυνησίας, τα λείψανά του αναπαύονται πλέον στο μαυσωλείο που φέρει το όνομά του. Το μουσείο φιλοξενεί όλα τα προσωπικά και επαγγελματικά θέματα σημαντικό που του ανήκει. Άνοιξε στις 6 Απριλίου 2013, 13 χρόνια μετά τον θάνατο του προέδρου. Μπορείτε να δείτε άλμπουμ φωτογραφιών, ομιλίες, αρχεία, τα καταστατικά του, ακόμη και το αυτοκίνητό του. Μια πολύ εμπλουτισμένη πολιτιστικά επίσκεψη στο Μοναστήρι.

μουσείο bourguiba monastir
The Bourguiba Museum ©Habib M’henni / Wikipedia, η ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Διασκεδάζοντας στην Spring Land

Αν θέλετε να διασκεδάσετε λίγο κατά την παραμονή σας στο Μοναστήρι, μπορείτε να πάτε στο λούνα παρκ Spring Land (σελίδα Facebook). Θα βρείτε κάθε είδους βόλτες για μικρούς και μεγάλους όπως τρενάκια, αυτοκίνητα προφυλακτήρα, ελεύθερες πτώσεις κ.λπ. Το λούνα παρκ βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία στο κέντρο του Μοναστηρίου. Εκεί θα βρείτε και κάτι να φάτε. Στην πραγματικότητα, το πάρκο διαθέτει πολλές αίθουσες τσαγιού, μια πιτσαρία, ένα εστιατόριο και πολλά σνακ μπαρ.

Springland monastir
Springland ©springland.com

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Για να φτάσετε στο Μοναστήρι από τη Γαλλία, δύο λύσεις είναι στη διάθεσή σας, το αεροπλάνο και το σκάφος. Το αεροπλάνο είναι πολύ πιο απλό, πιο γρήγορο και πιο οικονομικό. Αρκετά γαλλικά αεροδρόμια προσφέρουν αυτές τις πτήσεις καθημερινά. Τότε σκεφτείτε οργανώστε τη μεταφορά σας μεταξύ του αεροδρομίου και του ξενοδοχείου σας εκ των προτέρων.
  • Υπάρχει καμία διαφορά ώρας μεταξύ Γαλλίας και την Τυνησία όταν είμαστε χειμώνα και 1 ώρα το καλοκαίρι.
  • Το νόμισμα που χρησιμοποιείται είναι το τυνησιακό δηνάριο (TND), να ξέρετε ότι 1€ = περίπου 3,38 TND.

Τα απαραίτητα του Μοναστηριού… και μετά

Το Μοναστήρι είναι μια απαραίτητη πόλη για να δείτε στην Τυνησία. Μετά την επίσκεψη στο Μοναστήρι μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να θέλετε πηγαίνετε σε άλλες πόλεις της Τυνησίας. Και θα είχες δίκιο γιατί είναι όλα τόσο ενδιαφέροντα το ένα με το άλλο. Σκεφτείτε ιδιαίτερα την Τύνιδα, το Χαμμαμέτ ή το νησί Τζέρμπα για παράδειγμα.

Η εργαλειοθήκη του ταξιδιώτη 🧳
Προετοιμάστε, συγκρίνετε και κλείστε το ταξίδι σας με τη συλλογή από ιστοτόπους που πρέπει να δείτε:
🛏 Κράτηση: βρείτε το ξενοδοχείο/τη διαμονή σας σε όλο τον κόσμο
🔁 HomeExchange: η #1 πλατφόρμα ανταλλαγής σπιτιού
✈️ Skyscanner: σίγουρα ο καλύτερος συγκριτής πτήσεων
⏱ LastMinute: οι καλύτερες προσφορές για αναχώρηση την τελευταία στιγμή
🚗 RentalCars: αναζητήστε και συγκρίνετε την ενοικίαση αυτοκινήτου
🎟 GetYourGuide: κλείστε αξέχαστες περιηγήσεις και εμπειρίες
⛺️ Κάμπινγκ: βρείτε το ιδανικό κάμπινγκ σε όλη την Ευρώπη

Πηγαίνετε για μια κρουαζιέρα στα νησιά της Γουαδελούπης

Τι να κάνετε στη Γουαδελούπη; 13 ιδέες για επισκέψεις!