Το απαραίτητο για να επισκεφθείτε το Hammamet, ένα από τα μαργαριτάρια της Τυνησίας

Στα βορειοανατολικά της Τυνησίας, η πόλη Χαμμαμέτ είναι πολύ δημοφιλής στους τουρίστες, ιδίως λόγω του κασμπά και των πολυτελών παραλιών της.

Το Hammamet είναι ένα μικρό κόσμημα της Τυνησίας από το οποίο ένας δισεκατομμυριούχος έφτιαξε τον κήπο του. Από τότε, η πόλη έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα, μέχρι να γίνει ουσιαστική πόληγια να ανακαλύψετε απολύτως κατά τη διαμονή σας στην Τυνησία.

Ανακαλύψτε την ιστορία της πόλης της Τυνησίας

Το Hammamet υπάρχει από τη ρωμαϊκή εποχή, το οποίο θα δείτε επισκεπτόμενοι τα ερείπια των επαύλεων. Στο Μεσαίωνα, η πόλη οχυρώνεται με την προσθήκη επάλξεων. Αναπτύσσεται με την κατασκευή ενός τζαμιού και μιας μικρής ακρόπολης. Ήταν ακόμα μια μικρή πόλη όταν Ο Georges Sebastian, ένας δισεκατομμυριούχος, αποφάσισε να χτίσει ένα δεύτερο σπίτι εκεί τη δεκαετία του 1930.. Άλλοι ακολούθησαν το παράδειγμά τους και η ιστορία του Hammamet άρχισε τότε. Το γαλλικό προτεκτοράτο ολοκλήρωσε κάνοντας αυτή τη μικρή πόλη ένα δημοφιλές μέρος διαμονής για τους Ευρωπαίους.

ιστορία της Μεδίνας
Hammamet Medina ©Habib M’henni / Wikipedia, η ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το Hammamet έχει γίνει πλέον μια Μέκκα για τον παραθαλάσσιο τουρισμό. Προστατευμένη από την πολύ δυνατή ζέστη από τους ανέμους που έρχονται από τη Μεσόγειο, η πόλη είναι πάνω από όλα ένα όμορφο μέρος για να περάσετε ήρεμες διακοπές, ειδικά στη Μεδίνα. Σε αυτά τα δρομάκια που διασχίζουν την πόλη, ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει. Τα σοκάκια, αν και στενά, φωτίζονται πολύ καλά από τους λευκούς τοίχους πάνω στους οποίους αντανακλώνται οι ακτίνες του ήλιου. Μπορείτε να βρείτε κεραμικά και χαλάκια φτιαγμένα όχι μακριά από εκεί, στο Nabeul.

5 πράγματα που πρέπει να δείτε όταν επισκέπτεστε το Hammamet

Το Hammamet βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Τυνησίας. Βρέχεται από τα νερά της Μεσογείου και δεν του λείπουν τα εφόδια για να προσελκύσει επισκέπτες. Επιλέξαμε για εσάς 5 μέρη που πρέπει να δείτε σε αυτή την πόλη των 75.000 κατοίκων!

Η Μεδίνα

Η παλιά πόλη του Hammamet, αν και σχετικά μικρή, είναι η πραγματική καρδιά της πόλης. Τα στενά δρομάκια και οι επάλξεις του είναι πραγματικά χαρακτηριστικά. Στο παζάρι του θα βρείτε πλήθος καταστημάτων και αναμνηστικών ιδεών. Η Μεδίνα βρίσκεται στο νότιο άκρο της πόλης. Μόνο οι άψογες προσόψεις και οι πόρτες των σπιτιών του με έντονα χρώματα αξίζουν την παράκαμψη.

Μεδίνα του Χαμμαμέτ
Medina de Hammamet / © milda79

La kasbah

Το φρούριο Hammamet, που δεσπόζει στη Μεδίνα, είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο διάσημα εμβλήματα της πόλης. Θυμίζει στους τουρίστες το πολεμικό παρελθόν της πόλης. Χτίστηκε από τον 9ο αιώνα, ενθαρρύνοντας πολλούς ανθρώπους να εγκατασταθούν κοντά για να επωφεληθούν από την προστασία του σε μια ταραγμένη περίοδο που χαρακτηρίστηκε από την απληστία ορισμένων εισβολέων και άνομων πειρατών.

Φρούριο Hammamet και kasbah
Οχυρό Hammamet / © tingra

Από την κορυφή των επάλξεων του θα αγκαλιαστείς υπέροχη θέα με τη λευκή πόλη στα πόδια σας, ενώ ο κόλπος θα αστράφτει λίγο πιο πέρα. Όχι μακριά από τον κόλπο, το βλέμμα σας θα ξεκουραστεί το διεθνές πολιτιστικό κέντρο του Hammamet, χτισμένο στη βίλα του Georges Sebastian. Εκμεταλλευτείτε τον βοτανικό του κήπο και τις υπέροχες κιονοστοιχίες του και ενημερωθείτε για το τρέχον πρόγραμμα. Όντως έχει και το κέντρο ένα υπαίθριο θέατρο χωρητικότητας 1.200 ατόμων. Το καλοκαίρι πραγματοποιείται εκεί ένα φεστιβάλ. Τέλος, ο Hammamet αφιέρωσε ένα μουσείο, το μουσείο Dar Khadijaστη ρωμαϊκή περίοδο, και η επίσκεψή του θα σας βυθίσει στην εποχή που αυτή η μικρή πόλη ήταν απλώς ένα απλό χαμένο χωριό.

Οι παραλίες

Οι ωραίες αμμώδεις παραλίες του Hammamet είναι από τις πιο διάσημες στην Τυνησία – μαζί με αυτές της Τζέρμπα, φυσικά. Είναι ευχάριστα να τα επισκεφτείτε όλο το χρόνο, ακόμα και τους χειμερινούς μήνες. Το καλοκαίρι, οι μέσες θερμοκρασίες φλερτάρουν με 30°C. Τον Ιανουάριο σπάνια πέφτουν κάτω από 12-13°C.

Παραλίες Hammamet
Plages de Hammamet / © derejeb

Το μεγάλο τζαμί

Το μεγάλο τζαμί του Χαμμαμέτ ανεγέρθηκε τον 12ο και 13ο αιώνα. Είναι ένα εξαιρετικό μνημείο, που απεικονίζει θαυμάσια τη μαυριτανική αρχιτεκτονική του Μεσαίωνα. Βρισκόταν ακριβώς απέναντι από τα δημόσια λουτρά της πόλης («χαμαμέτ» είναι ο πληθυντικός του «χαμάμ»).

Τζαμί του Χαμμαμέτ
Τζαμί του Χαμμαμέτ / © Seguintlespasses

Τα ερείπια του Pupput

Είναι κακάο το παλιό όνομα του Χαμμαμέτ. Αποικίστηκε από τους Ρωμαίους στις αρχές της εποχής μας. Ο τελευταίος άφησε εκεί θαυμάσια αρχαιολογικά κατάλοιπα, συμπεριλαμβανομένης μιας από τις μεγαλύτερες ρωμαϊκές νεκροπόλεις στην αφρικανική ήπειρο.

Σήμερα, όταν ψάχνετε για ένα ξενοδοχείο στο χαμάμετ αλλού εκτός από τη Μεδίνα, είναι συχνά κοντά σε αυτά τα ερείπια που βρίσκει κανείς την ευτυχία.

Ερείπια Pupput
Ruins of Pupput / © Rais67

Γιασμίν Χαμμαμέτ

Η πόλη μπόρεσε να εκσυγχρονιστεί, όπως αποδεικνύεται από το παραθαλάσσιο θέρετρο Yasmine Hammamet. Είναι τουριστικό θέρετρο και εξοπλισμένο με περίπου πενήντα κτίρια, ξενοδοχεία, εστιατόρια, μαρίνα και λούνα παρκ. αναδρομή στις περιπέτειες του Hanno και του Barbarossa… για να μην αναφέρουμε μια εντελώς τεχνητή Medina. Αυτή η πόλη στην πόλη καθιστά δυνατή την ολοκλήρωση της τουριστικής προσφοράς του Hammamet και ταυτόχρονα την προσέλκυση των ανθρώπων που αναζητούν αναψυχή και των ανθρώπων που έχουν τη σταθερή πρόθεση να ξεκουραστούν.

γιασμίν χαμαμέτ
Yasmine Hammamet ©Marc Ryckaert / Wikipedia Commons

⚠️ Χρεώσεις περιαγωγής και περιαγωγής στην Τυνησία : Ο λογαριασμός του κινητού σας τηλεφώνου μπορεί να είναι υψηλός εάν καλέσετε και αποκτήσετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας το πρόγραμμά σας από το Μεξικό. Σκεφτείτε λοιπόν να παραγγείλετε κάρτα SIM ή eSIM Πριν φύγεις. Περισσότερες πληροφορίες για αυτό το άρθρο.

Νιώθετε τη μυρωδιά του γιασεμιού και των μπαχαρικών να σας μεθάει;

Κατά τη διαμονή σας στο Hammamet, πάρτε ένα κοινό ταξί για να ανακαλύψτε το περιβάλλον. Ασφαλέστερο, αν χρειαστεί βιβλίο α ιδιωτική εκδρομή από το Hammamet : μπορείτε να ανακαλύψετε τη μαγεία της Τυνησίας με έναν αποκλειστικό οδηγό για εσάς και τους αγαπημένους σας. Οι αποστάσεις στην Τυνησία δεν είναι πολύ μεγάλες. Μπορείτε να επισκεφθείτε την Τύνιδα μια μέρα ή να πάτε νοτιότερα, προς το Μοναστήρι. Αρκετά για να εκμεταλλευτείτε πλήρως την ατμόσφαιρα της Τυνησίας και καλωσορίστε!

Η εργαλειοθήκη του ταξιδιώτη 🧳
Προετοιμάστε, συγκρίνετε και κλείστε το ταξίδι σας με τη συλλογή από ιστοτόπους που πρέπει να δείτε:
🛏 Κράτηση: βρείτε το ξενοδοχείο/τη διαμονή σας σε όλο τον κόσμο
🔁 HomeExchange: η #1 πλατφόρμα ανταλλαγής σπιτιού
✈️ Skyscanner: σίγουρα ο καλύτερος συγκριτής πτήσεων
⏱ LastMinute: οι καλύτερες προσφορές για αναχώρηση την τελευταία στιγμή
🚗 RentalCars: αναζητήστε και συγκρίνετε την ενοικίαση αυτοκινήτου
🎟 GetYourGuide: κλείστε αξέχαστες περιηγήσεις και εμπειρίες
⛺️ Κάμπινγκ: βρείτε το ιδανικό κάμπινγκ σε όλη την Ευρώπη

πληροφορίες και συμβουλές για τη διαμονή σας

Ανακαλύψτε τη Γουαδελούπη σε 25 φωτογραφίες