Χρειάζεστε βίζα για την Καμπότζη; Ακολουθήστε τις συμβουλές μας!

Θέλετε να πάτε και να θαυμάσετε τα θαύματα των Χμερ; Πριν πάρετε τα μάτια, τοποθετήστε το διοικητικό. Χρειάζεστε βίζα για την Καμπότζη; Εδώ είναι ο πλήρης οδηγός μας!

Για την πλειοψηφία των ταξιδιωτών, η Καμπότζη είναι πρώτη τους υπέροχους ναούς του Angkor. Δικαίως, καθώς τα μέρη είναι βουτηγμένα στο μυστήριο και αποπνέουν μια μοναδική ατμόσφαιρα! Αλλά όλη η χώρα θα σας γοητεύσει με τα αυθεντικά χωριά του, τους κατοίκους του με το θρυλικό καλωσόρισμα και την πλούσια βλάστησή του. Ακόμα σημαδεμένη από την πολυτάραχη ιστορία της, η Καμπότζη μπόρεσε να ανακάμψει πιο δυνατή και πιο όμορφη… έτσι αυτή είναι η υπόσχεση ενός εκπληκτικού ταξιδιού! Πριν όμως ετοιμάσετε τις βαλίτσες σας, θα πρέπει να κάνετε κάποια βήματα για να μπορέσετε να μείνετε στη χώρα. Ποια βίζα για την Καμπότζη να επιλέξω; Πώς να το αποκτήσετε; Τι χαρτιά να ετοιμάσω; Εδώ είναι μια επισκόπηση των απαραίτητων διατυπώσεων!

Χρειάζεστε βίζα για την Καμπότζη;

Όπως όλες οι ευρωπαϊκές εθνικότητες, οι Γάλλοι υπήκοοι υπόκεινται σευποχρέωση θεώρησης για να μπορέσει να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο με προορισμό την Καμπότζη. Η απαλλαγή από τη θεώρηση αφορά μόνο άτομα που διαθέτουν διαβατήριο από τον οικονομικό χώρο της Νοτιοανατολικής Ασίας, ASEAN.

Εάν δεν εισέλθετε στο έδαφος της Καμπότζης, πότεενδιάμεση στάση σε άλλη χώρα για παράδειγμα, δεν χρειάζεστε βίζα διέλευσης. Ωστόσο, θα είστε υποχρεωμένοι να μείνετε στη διεθνή περιοχή του αεροδρομίου. ο ανήλικα παιδιά πρέπει επίσης να έχουν τη δική τους βίζα.

Επισκεφθείτε την Καμπότζη
Επισκεφθείτε την Καμπότζη © anekoho

Πού να πάρετε τη βίζα σας;

Βίζα Καμπότζης ενδέχεται αποκτάται με 3 διαφορετικούς τρόπους :

 • πριν την αναχώρησή σας, στη Βασιλική Πρεσβεία της Καμπότζης στο Παρίσι. Σε αυτήν την περίπτωση, δύο λύσεις: πηγαίνετε εκεί για να υποβάλετε το αρχείο της αίτησής σας και αφήστε το διαβατήριό σας μέχρι να λάβετε τη βίζα ή πραγματοποιήστε τις διατυπώσεις μέσω ταχυδρομείου.
 • κατά την άφιξή σας σε όλα τα χερσαία σύνορα ή σε ένα από τα διεθνή αεροδρόμια της Πνομ Πενχ, του Siem Reap και του Sihanoukville. Πρώτα πηγαίνετε στο γραφείο «βίζα κατά την άφιξη» με 2 φωτογραφίες διαβατηρίου ανά άτομο και το κόστος της βίζας σε δολάρια ΗΠΑ. Ο υπάλληλος μετανάστευσης τοποθετεί τη βίζα της Καμπότζης στο διαβατήριό σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να μεταβείτε στο γκισέ «visa/e-visa» για να λάβετε τη σφραγίδα εισόδου για τη χώρα. Μετρήστε μια καλή ώρα για να κάνετε όλα αυτά τα βήματα.
 • μέσω Διαδικτύου, υποβάλλοντας αίτηση για ηλεκτρονική θεώρηση. Συνάντηση στις την επίσημη ιστοσελίδα για την απόκτηση ηλεκτρονικής βίζας. Η επιβεβαίωση που θα λάβετε μέσω email πρέπει να εκτυπωθεί και να εμφανιστεί μαζί με το διαβατήριό σας κατά την άφιξη.

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι υφιστάμενων βίζας;

Επιτρέπονται οι βίζες για την Καμπότζη παραμονή στη χώρα έχοντας καλή κατάσταση με τις τοπικές αρχές. Όσον αφορά τη βίζα για τουρισμό και την ηλεκτρονική βίζα, έχετε 3 μήνες για να μπορέσω να μπω στην Καμπότζη, από την ημερομηνία έκδοσης. Για την επαγγελματική βίζα, η περίοδος αυτή μειώνεται σε 2 μήνες. Αυτή η χρονική περίοδος σας επιτρέπει να κάνετε τα απαραίτητα βήματα αθόρυβα πριν την αναχώρησή σας.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε την περίοδο ισχύος της θεώρησης. Εάν υπερβείτε τον χρόνο που σας έχει δοθεί στον ιστότοπο, επιβάλλεται πρόστιμο 10 US$ ανά ημέρα καθυστέρησης. Σημειώστε ότιείναι δυνατή μόνο μία είσοδος στη χώρα, ανεξάρτητα από τον τύπο της βίζας. Εάν επιθυμείτε να φύγετε για να ανακαλύψετε μια γειτονική χώρα και να εισέλθετε ξανά στην Καμπότζη, θα είστε υποχρεωμένοι να υποβάλετε νέα αίτηση για βίζα, επιτόπου ή διαδικτυακά. Να ξέρετε επίσης ότι υπάρχει δύο ειδών βίζες να ταξιδέψετε στην Καμπότζη!

Κάντε αίτηση για βίζα για την Καμπότζη
Κάντε αίτηση για βίζα © mirsad

Η τουριστική βίζα

Είναι η βίζα Η πιο κοινή, χορηγείται σε ταξιδιώτες που επιθυμούν να επισκεφθούν την Καμπότζη. Ωστόσο, θα είναι αδύνατο για εσάς να εργαστείτε επί τόπου. Ισχύουν διαφορετικές τιμέςανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνετε τη βίζα:

 • αυτοπροσώπως στην πρεσβεία ή ταχυδρομικά η τιμή είναι 45€.
 • με την ηλεκτρονική αίτηση για ηλεκτρονική θεώρηση, το κόστος είναι 35€.
 • όταν φτάσετε στην Καμπότζη, θα σας ζητηθούν 30 $ σε μετρητά.

Επικολλημένα στο διαβατήριο ή ηλεκτρονικά, αυτές οι δύο μορφές θεώρησης έχουν α περίοδος ισχύος 30 ημερών, από την ημερομηνία εισόδου σας στη χώρα. Αυτός μπορεί να παραταθεί για ένα μήνα επιπλέον στο Τμήμα Αλλοδαπών του Υπουργείου Εσωτερικών, που βρίσκεται απέναντι από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Πνομ Πενχ. Τα βήματα μπορεί να χρειαστούν χρόνο, σας συμβουλεύουμε να κάνετε αίτηση για παράταση τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν από την ημερομηνία λήξης της βίζας σας. Έχετε επίσης τη δυνατότητα να ζητήσετε βίζα έκτακτης ανάγκηςμε επιβάρυνση 45€.

Η επιχειρηματική βίζα

Για κόστος 50€, η επιχειρηματική βίζα είναι επιβεβλημένη εάν σας σταλεί από την εταιρεία σας πραγματοποιήσει μια σύντομη αποστολή επί τόπου. Ισχύει για 1 μήνα, ισχύει είναι δυνατό να το ανανεώσετε πολλές φορές, έως 1 έτος το πολύ. Εαν πρέπει πάρτε το επειγόντωςθα ζητηθεί επιβάρυνση 65€.

Ειδικός Covid19

Κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, η Καμπότζη έχει εφαρμόσει συγκεκριμένα μέτρα:

 • Οι τοπικές αρχές δεν εκδίδουν πλέον τουριστικές βίζες, με οποιονδήποτε τρόπο.
 • Η πρεσβεία εκδίδει επαγγελματικές βίζες, χωρίς καμία ιδιαίτερη προϋπόθεση.

Ποια είναι τα έγγραφα για προετοιμασία;

Πρωτα απο ολα, ελέγξτε την επιλεξιμότητα του διαβατηρίου σας. Πρέπει να είναι βιομετρικό και να ισχύει για τουλάχιστον 180 ημέρες (6 μήνες) μετά την προγραμματισμένη ημερομηνία επιστροφής. Επίσης, πρέπει να έχει τουλάχιστον 3 κενές σελίδες, συμπεριλαμβανομένων 2 πρόσωπο με πρόσωπο. Τέλος, είναι επιτακτική ανάγκη να είναι σε καλή κατάσταση, οι υπάλληλοι μετανάστευσης να έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν να επιθέσουν βίζα σε κατεστραμμένο διαβατήριο.

Τα έγγραφα που πρέπει να προσκομιστούν για αίτηση βίζας στην πρεσβεία

Εάν ζείτε στο Παρίσι ή στην περιοχή του Παρισιού, είναι δυνατό να ολοκληρώσετε τις διαδικασίες αυτοπροσώπως στη Βασιλική Πρεσβεία της Καμπότζης. Εάν είναι αδύνατο να ταξιδέψετε, μπορείτε επίσης να στείλετε όλα τα έγγραφα ταχυδρομικώς. Θα χρειαστεί να προσκομίσετε τα ακόλουθα έγγραφα:

 • το πρωτότυπο διαβατήριό σας στην οποία θα επικολληθεί απευθείας η βίζα σας.
 • 1 φωτοτυπία του σελίδες 2 και 3 του διαβατηρίου σας (οι σελίδες ταυτότητας, με την υπογραφή).
 • Φωτογραφία ταυτότητας έγχρωμη, στα κλασικά γαλλικά πρότυπα και τυπωμένη σε φωτογραφικό χαρτί.
 • Το έντυπο αίτησης θεώρησης, συμπληρωμένο, χρονολογημένο και υπογεγραμμένο από τον αιτούντα ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του. Αυτό το έντυπο πρέπει να ληφθεί εκ των προτέρων από τον ιστότοπο της Πρεσβείας και πρέπει να συμπληρωθεί πλήρως (εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά). Όσον αφορά τη διαμονή σας, δώστε το όνομα και τη διεύθυνση του ξενοδοχείου σας κατά την άφιξη.

Αν ζητήσετε ένα επιχειρηματική βίζαπαρέχετε επίσης ένα από τα ακόλουθα δύο έγγραφα:

 • μια επιστολή πρόσκλησης του οργανισμού της Καμπότζης καθώς και της γαλλικής σας εταιρείας. Και τα δύο πρέπει να φέρουν σφραγίδα, υπογραφή και να περιλαμβάνουν πλήρη στοιχεία επικοινωνίας.
 • Ληξιαρχική πράξη γάμου Καμποτζιανή ή γαλλική, φτιαγμένη με άτομο καμποτζιανής υπηκοότητας.

Εάν το αίτημα υποβάλλεται με συστημένη επιστολή, θα πρέπει να δώσετε επιπλέον:

 • πληρωμή με επιταγή το ποσό της βίζας σας, που καταβάλλεται στην «Πρεσβεία της Καμπότζης».
 • Ενας φάκελος συστημένη επιστολή με απόδειξη παραλαβής για την επιστροφή του διαβατηρίου και της θεώρησης. Φροντίστε να συμπεριλάβετε το όνομα και τη διεύθυνσή σας.
 • Ένα σημειωματάριο του 10 ηχοχρώματα στα 20 γρ.

Η ιδιαιτερότητα των ηλεκτρονικών θεωρήσεων

Τα έγγραφα που πρέπει να προσκομιστούν είναι τα ίδια με αυτά για τις βίζες που ζητούνται στην πρεσβεία. Απλά πρέπει να υποδείξετε το δικό σας αεροδρόμιο ή συνοριακό σταθμό άφιξης επιπλέον. Οι αρχές της Καμπότζης είναι πολύ συγκεκριμένες ποιότητα φωτογραφίας σαρωμένο. Το ακριβές μέγεθος θα πρέπει να είναι 3,5 x 4,5 cm και να μεταφορτωθεί σε πλήρες χρώμα και υψηλή ευκρίνεια. Είναι επίσης επιτακτική ανάγκη να συμπληρώστε σωστά τη φόρμα, με ποινή αυτόματης απόρριψης της ηλεκτρονικής θεώρησης. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην ορθογραφία των δεδομένων που δίνονται.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να λάβετε τη βίζα για την Καμπότζη;

Η βίζα λαμβάνεται εντός χρονικού διαστήματος 4 εργάσιμες ημέρες. Ωστόσο, η διάρκεια μπορεί να παραταθεί σε περίπτωση αργίας. Εάν κάνετε αίτημα για βίζα έκτακτης ανάγκης, ο χρόνος παράδοσης είναι 1-2 ημέρες. Λαμβάνοντας υπόψη τους διαφορετικούς πιθανούς κινδύνους, συνιστάται να ξεκινήστε τη διαδικασία τουλάχιστον 15 ημέρες πριν την αναχώρηση. Παίρνοντας το 1 μήνα νωρίτερα, θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!

Πώς να αποκτήσετε βίζα εύκολα και γρήγορα; Δεν θέλετε να φροντίσετε όλες αυτές τις τυπικότητες; Φοβάστε μήπως κάνετε λάθος και σας αρνηθεί τη βίζα; Περνάω απο Γρήγορη βίζαείναι τη διαβεβαίωση απόκτησης του πολύτιμου σουσαμιού. Πως δουλεύει ? Στείλτε τους τα έγγραφά σας και αναλαμβάνουν τα υπόλοιπα: επαλήθευση των δεδομένων που εισάγατε, διαδικασίες με την πρεσβεία ή διαδικτυακά… όλα σε ένα απλό και αποτελεσματικό !

Μετά τη βίζα η επίσκεψη στην Καμπότζη
Μόλις έχετε τη βίζα σας στα χέρια σας, είναι η σειρά σας να επισκεφτείτε την Cambodia © efired

Η βίζα σας είναι έτοιμη; Πάμε λοιπόν για τα πιο χαρούμενα πράγματα! Για προετοιμάστε το ταξίδι σας στην Καμπότζη, μην ξεχάσετε να συμβουλευτείτε το αφιερωμένο άρθρο μας. Ακόμα διστάζετε με μια γειτονική χώρα; Διαβάστε τη σύγκριση μας μεταξύ Καμπότζης και Βιετνάμ, θα φωτίσει το φανάρι σας. Και πάνω από όλα, πείτε μας για το ταξίδι σας στα σχόλια!

Η εργαλειοθήκη του ταξιδιώτη 🧳
Προετοιμάστε, συγκρίνετε και κλείστε το ταξίδι σας με τη συλλογή από ιστοτόπους που πρέπει να δείτε:
🛏 Κράτηση: βρείτε το ξενοδοχείο/τη διαμονή σας σε όλο τον κόσμο
🔁 HomeExchange: η #1 πλατφόρμα ανταλλαγής σπιτιού
✈️ Skyscanner: σίγουρα ο καλύτερος συγκριτής πτήσεων
⏱ LastMinute: οι καλύτερες προσφορές για αναχώρηση την τελευταία στιγμή
🚗 RentalCars: αναζητήστε και συγκρίνετε την ενοικίαση αυτοκινήτου
🎟 GetYourGuide: κλείστε αξέχαστες περιηγήσεις και εμπειρίες
⛺️ Κάμπινγκ: βρείτε το ιδανικό κάμπινγκ σε όλη την Ευρώπη

7 μέρη που πρέπει να δείτε στην Αττάλεια

Ανακαλύψτε την Κούβα σε 19 φωτογραφίες