5 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε όταν ταξιδεύετε στη Μιανμάρ

Η Βιρμανία (ή Μιανμάρ) προσελκύει όλο και περισσότερους τουρίστες. Εδώ είναι το δρομολόγιό μας σε 5 βασικά βήματα για ένα πρώτο ταξίδι στη Βιρμανία.

Τυπικό δρομολόγιο για να ανακαλύψετε τη Μιανμάρ, την πρώην Βιρμανία

Δημοφιλή στους λάτρεις της περιπέτειας, τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων πάνε καλά και ωφελούν προορισμούς που τώρα ανοίγονται στον κόσμο. Η Βιρμανία είναι ένα τέλειο παράδειγμα. Εάν έχετε ήδη συμβουλευτεί τον ταξιδιωτικό μας οδηγό για τη Βιρμανία, μπορούμε μόνο να σας προτείνουμε να ακολουθήσετε τις συμβουλές του Didier Arino. Ο διευθυντής της εξειδικευμένης εταιρείας Protourisme μας εμπιστεύτηκε πράγματι τις βασικές επισκέψεις που θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά στη χώρα της Aung San Suu Kyi.

1. Ανακαλύψτε τη σύγχρονη Βιρμανία στη Γιανγκόν (πρώην Ρανγκούν)

η πολυπληθέστερη πόλη της χώρας, Η Γιανγκόν έχασε τον τίτλο της ως επίσημη πρωτεύουσα το 2005, υπέρ του Naypyitaw. Αν οι αποικιακές μαρτυρίες διατηρούν την ατμόσφαιρα της βιρμανικής πόλης, είναι επίσης ένα σημείο εισόδου στη νεωτερικότητα με πολυτελή ξενοδοχεία και πολυτελή εστιατόρια. Οι ταξιδιώτες θα βρουν την αυθεντικότητα επισκεπτόμενοι το Παγόδα Shwedagon, το πιο ιερό βουδιστικό ιερό της χώρας. Η χρυσή στούπα ύψους 99 μέτρων είναι ορόσημο σε όλη την πόλη. Οι ερασιτέχνες φωτογράφοι θα απολαύσουν το φως του ηλιοβασιλέματος για υπέροχες εικόνες του μνημείου.

Παγόδα Shwedagon στη Γιανγκόν

Η παγόδα Shwedagon στη Γιανγκόν
© Xavier Arnau/Istock.com

2. Κατανοήστε την ευσέβεια της Βιρμανίας στο Μοναστήρι του Φιδιού στο Μπάγκο

Οι Βιρμανοί είναι κατά 90% Βουδιστές. Η θρησκεία και η φιλοσοφία είναι πανταχού παρούσα σε ένα ταξίδι, ειδικά μέσα από τις επιβλητικές χρυσές στούπες που κοσμούν τα τοπία στις τέσσερις γωνιές της χώρας. Είναι τόσο πολλοί που δεν είναι γνωστό επίσημο νούμερο. Η Βιρμανία θα ήταν σε κάθε περίπτωση η χώρα με τα περισσότερα.

Προς την Νέοςη πρώην πρωτεύουσα του βασιλείου του Μον, η παγόδα Shwemawdaw χτίστηκε για να φιλοξενήσει λείψανα του Βούδα. Εάν η χρυσή του στούπα, η υψηλότερη στη Βιρμανία, είναι μια απαράδεκτη περιέργεια, θα καταλάβουμε ακόμη καλύτερα την αφοσίωση των Βιρμανών στις βουδιστικές αρχές. Μοναστήρι του Φιδιού. Ο θρυλικός ένοικός του δεν είναι άλλος από έναν πύθωνα μήκους εννέα μέτρων στον οποίο λέγεται ότι μετενσαρκώθηκε ένας σεβαστός μοναχός των βουνών Shan. Το ερπετό θα ήταν 110 ετών. Οι πιστοί τοποθετούν καθημερινά προσφορές στη ζυγαριά του ζώου. Μερικές φορές επιτρέπεται στους επισκέπτες να το αγγίξουν.

Μοναστήρι Φιδιού στο Μπάγκο

Ο πύθωνας της Μονής Φιδιού στο Μπάγκο
© anandoart/Istock.com

3. Φωτογραφίστε τον Βούδα από κάθε γωνία

Δεδομένου ότι οι φωτογραφικές διαμονές είναι στη μόδα, η Βιρμανία θα προσφερθεί τέλεια σε αυτό το είδος μύησης. Οι ερασιτέχνες φωτογράφοι θα έχουν την ευκαιρία να απαθανατίσουν τον Βούδα από κάθε γωνία, από τον βορρά και τα σύνορα με την Κίνα μέχρι τη Θάλασσα Ανταμάν. Η μυστικιστική φιγούρα παρουσιάζεται από γλυπτά σε διάφορες θέσεις, που όλα έχουν νόημα.

Όπως το Wat Pho στην Μπανγκόκ, ένας ξαπλωμένος Βούδας εντυπωσιάζει τους επισκέπτες του παγόδα de Kyauk Htat Gyi από τη Γιανγκόν. Άλλοι, συμπεριλαμβανομένου ενός που χρονολογείται από τον 10ο αιώνα, βρίσκονται στο Bago και αντιμετωπίζουν τα βασικά σημεία του Η παγόδα του Kyaik Pun.

Η Βιρμανία φιλοξενεί ο μεγαλύτερος ξαπλωμένος Βούδας στον κόσμο, κοντά στο Mawlamyine, στα νοτιοανατολικά. Διαφορετικά, υπάρχει ακόμη και ένα Ο Βούδας με θέαμα στην παγόδα Shwemyetman στο Shwedaung.

Βούδες της παγόδας Kyaikpun

Οι μεγάλοι Βούδες αντιμετωπίζουν τα κύρια σημεία της παγόδας Kyaikpun
© amarikon/Istock.com

Ο Βούδας με τα γυαλιά

Ο Βούδας με γυαλιά στην παγόδα Shwe Yetman στο Shwedaung
© davidevison/Istock.com

4. Βυθιστείτε στην ιστορία της Βιρμανίας

Για τους λάτρεις της ιστορίας, κατευθυνθείτε στην κεντρική Βιρμανία. Πρώτο στάδιο : Bagan. Η πρώην αυτοκρατορική πρωτεύουσα φιλοξενεί μια αρχαιολογική περιοχή που μαρτυρεί το πολύ πλούσιο παρελθόν της περιοχής. Το επισκέφτηκε και ο πλοηγός Μάρκο Πόλο και το θεώρησε ένα από τα ομορφότερα αξιοθέατα του κόσμου.

Οι μεσαιωνικές αναμνήσεις σκορπίζονται ευχάριστα σε ένα ποδήλατο, στο ρυθμό των ναών και των στούπας. ο ναός Ananda πρέπει να σταματήσει. Ξαναπάρτε το δρόμο, προς τα ανατολικά, κατεύθυνση Mandalay, 180 χλμ. Για να σκοτώσετε δύο πουλιά με μια πέτρα, ακολουθήστε τη διαδρομή κατά μήκος του Irrawaddy, ο ποταμός ενσαρκώνει τη ραχοκοκαλιά του παρελθόντος της Βιρμανίας.

ο Βασιλικό Παλάτι Mandalay είναι το αποκορύφωμα της επίσκεψης. Είναι η κατοικία των τελευταίων Βιρμανών ηγεμόνων. Οι Ιάπωνες βρήκαν καταφύγιο εκεί κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι βομβαρδισμοί το κατέστρεψαν το 1945. Μια ανακατασκευή έγινε το 1990. Και καλό είναι να εκμεταλλευτείς το ύψος της σκοπιάς για να καταλάβεις την απεραντοσύνη αυτής της αρχαίας πόλης.

Βασιλικό Παλάτι Mandalay

Βασιλικό Παλάτι Mandalay
© heckepics/IStock.com

5. Γνωρίστε τους Inthas της λίμνης Inle

Πολλοί ταξιδιώτες θα θεωρήσουν τη Βιρμανία κυρίως ως ένα ταξίδι αφιερωμένο στη συνάντηση με τον βιρμανικό πληθυσμό. Σε αυτή την προοπτική, το λίμνη inle, στα ανατολικά, μπορεί να είναι ιδανικός προορισμός. Ο δεύτερος μεγαλύτερος όγκος νερού στη χώρα είναι πράγματι ο τόπος διαβίωσης των Inthas, μιας θιβετοβιρμανικής εθνοτικής ομάδας που έχει προσαρμοστεί στον θαλάσσιο χώρο χτίζοντας καταφύγια σε ξυλοπόδαρα.

Πάνω απ ‘όλα, το ψάρεμα από μόνο του συμβολίζει την εικόνα της Βιρμανίας, που συχνά απεικονίζεται σε καρτ ποστάλ. Η τεχνική συνίσταται στην προώθηση ενός σκάφους με το ένα πόδι, τυλίγοντας το κουπί με το άλλο. Μια κωνική παγίδα μαζεύει τα ψάρια από τον πυθμένα του νερού. Η περιοχή της λίμνης από μόνη της αξίζει ένα ταξίδι.

Ψαράδες στη λίμνη Inle

Ψαράδες στη λίμνη Inle
© 1001nights/Istock.com

Η εργαλειοθήκη του ταξιδιώτη 🧳
Προετοιμάστε, συγκρίνετε και κλείστε το ταξίδι σας με τη συλλογή από ιστοτόπους που πρέπει να δείτε:
🛏 Κράτηση: βρείτε το ξενοδοχείο/τη διαμονή σας σε όλο τον κόσμο
🔁 HomeExchange: η #1 πλατφόρμα ανταλλαγής σπιτιού
✈️ Skyscanner: σίγουρα ο καλύτερος συγκριτής πτήσεων
⏱ LastMinute: οι καλύτερες προσφορές για αναχώρηση την τελευταία στιγμή
🚗 RentalCars: αναζητήστε και συγκρίνετε την ενοικίαση αυτοκινήτου
🎟 GetYourGuide: κλείστε αξέχαστες περιηγήσεις και εμπειρίες
⛺️ Κάμπινγκ: βρείτε το ιδανικό κάμπινγκ σε όλη την Ευρώπη

3 προορισμοί που πρέπει να επισκεφτείτε

Ανακαλύψτε το απίστευτο βαμβακερό κάστρο του Pamukkale