7 επισκέψεις που πρέπει να κάνετε στην Καρχηδόνα και στο Sidi Bou Said

Μπείτε στην ιστορία της Καρχηδόνας και, στη συνέχεια, θαυμάστε το όμορφο γαλανόλευκο χωριό Sidi Bou Saïd!

Η Καρχηδόνα ήταν μια διάσημη πόλη κατά την αρχαία περίοδο. Σήμερα, έχει γίνει τουριστικό σημείο και εκθέματα στους επισκέπτες του τα απομεινάρια του ένδοξου παρελθόντος της. Λίγα χιλιόμετρα από την Τύνιδα, μπορείτε να φτάσετε στην Καρχηδόνα από το χωριό Sidi Bou Said. Με τα πλακόστρωτα δρομάκια και τα ασβεστωμένα σπίτια και τα μπλε παραθυρόφυλλα, αυτό το χωριό σκαρφαλωμένο σε έναν γκρεμό γοητεύει τους επισκέπτες του. Ανακαλύψτε όλες τις επισκέψεις που πρέπει να κάνετε στην Καρχηδόνα και στο Sidi Bou Saïd!

Επισκέψεις στην Καρχηδόνα

Ιδρύθηκε τον 9ο αιώνα π.Χ. Η Καρχηδόνα κυριαρχεί στη δυτική Μεσόγειο τον 4ο αιώνα π.Χ. με την κατάκτηση της Ιβηρικής χερσονήσου καθώς και της Σικελίας. Πλησιάζοντας τα ρωμαϊκά εδάφη, απειλεί την αυτοκρατορία της Ρώμης και καταλήγει να καταστραφεί κατά τη διάρκεια του Punic Wars, έναν αιώνα αργότερα. Οι Ρωμαίοι το ξαναέχτισαν στη συνέχεια, αλλά η επιβίωσή του οφειλόταν ουσιαστικά στην κυριαρχία του από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, στην οποία η Καρχηδόνα έδωσε αρκετούς αυτοκράτορες. Σήμερα, καταχωρημένο ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, είναι μια ήσυχη πόλη και περήφανη για το παρελθόν τηςεκθέτοντας τα αρχαία μνημεία της στους τουρίστες.

Εθνικό Μουσείο της Καρχηδόνας
Αναπαράσταση της Καρχηδόνας πριν από την καταστροφή της ©damian entwistle / Wikipedia Commons

1. Πηγαίνετε στον αρχαιολογικό χώρο της Καρχηδόνας

Η πόλη της Καρχηδόνας απαριθμεί πολλούς αρχαιολογικούς χώρους σκορπισμένα σε όλη την πόλη, με πέτρες μαυρισμένες από τον ήλιο. Μάρτυρες ενός βαριού παρελθόντος μεταξύ των Καρχηδονίων και των Ρωμαίων, αυτοί οι ιστορικοί χώροι είναι πλέον απαραίτητες επισκέψεις στην Καρχηδόνα. Μπορείτε να δείτε ένα θέατρο, τα ερείπια ενός αμφιθεάτρου, αλλά και να περπατήσετε στην συνοικία Punic. Μη διστάσετε να πάτε στο αρχαία ρωμαϊκά λουτράδίπλα στην παραλία και ταυτόχρονα, παρατηρήστε το προεδρικό μέγαρο δίπλα.

αρχαιολογικός χώρος της Καρχηδόνας
Ο αρχαιολογικός χώρος της Καρχηδόνας ©Christian Manhart / Wikipedia Commons

Μπορείτε επίσης να δείτε τα ερείπια του παλιού υδραγωγείου όπου είναι εύκολο να φανταστεί κανείς τη δουλειά που έγινε εκεί. Πράγματι, οι δεξαμενές και τα εργαλεία εξακολουθούν να βρίσκονται στο χώρο. Μην ξεχάσετε να πάτε να δείτε αρχαίες ρωμαϊκές βίλες. Συνιστάται να κάνετε αυτές τις επισκέψεις με έναν οδηγό, ώστε να μπορέσετε να βυθιστείτε πλήρως σε αυτά τα μέρη όπου ο χρόνος φαίνεται να σταματά. Χωρίς να το καταλάβετε, έχετε επιβιβαστεί σε μια χρονομηχανή και βυθίζεστε σε έναν πολιτισμό για να ανακαλύψετε απόλυτα!

2. Επισκεφθείτε το Ωκεανογραφικό Μουσείο της Σαλάμπου

ο Ωκεανογραφικό Μουσείο Καρχηδόνας είναι ένα υπέροχο και πολύ πλούσιο μέρος. Θα ανακαλύψετε εκεί πολλά είδη ψαριών, καρκινοειδών και άλλων θαλάσσιων ειδών σε όμορφα και μεγάλα ενυδρεία. Θα μάθετε λίγα περισσότερα για κάθε ένα από αυτά τα είδη, αλλά και για παλαιότερα που έχουν πλέον εξαφανιστεί. Πράγματι, το μουσείο έχει αρκετά απολιθώματα και ανακατασκευασμένους σκελετούς. Θα επισκεφθείτε 11 δωμάτια, το καθένα με τη δική του ιδιαιτερότητα όπως προστατευόμενα είδη, τις ακτές της Τυνησίας ή ακόμα και τεχνικές αλιείας. Καθημερινά οργανώνονται επισκέψεις με ξεναγούς που μιλούν πολλές γλώσσες. Έξω θα έχετε μια από τις καλύτερες θέες στη Μεσόγειο Θάλασσα. Μια υπέροχη οικογενειακή εκδρομή στην Καρχηδόνα!

Ωκεανογραφικό Μουσείο της Καρχηδόνας
Το Ωκεανογραφικό Μουσείο της Καρχηδόνας ©Shoestring / Wikipedia Commons

3. Ανακαλύψτε το Εθνικό Μουσείο της Καρχηδόνας

Βρίσκεται στο λόφο Byrsa, στην καρδιά της πόλης, το εθνικό μουσείο είναι πραγματικά μια επίσκεψη που πρέπει να κάνετε στην Καρχηδόνα. Θα κατανοήσετε καλύτερα το παρελθόν αυτής της περιοχής της Τυνησίας. Πράγματι, θα ανακαλύψετε σε αυτό το μουσείο όλη η ιστορία της πόλης της Καρχηδόνας και οι οπισθοδρομήσεις της. Θα βρείτε επίσης πολλά υπολείμματα που μαρτυρούν ένα βαρύ παρελθόν. Όπως, για παράδειγμα, παλιά αντικείμενα που βρέθηκαν στα ερείπια, βάζα και βάζα ή ακόμα και ανακατασκευασμένες τοιχογραφίες. Το μουσείο βρίσκεται στο η ακρόπολη της Καρχηδόνας από όπου θα έχετε υπέροχη θέα σε όλη την πόλη και τα ερείπιά της. Θα βρίσκεστε επίσης σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από τον καθεδρικό ναό του Saint-Louis, τον οποίο πρέπει επίσης να επισκεφθείτε στην Καρχηδόνα. Τώρα είναι αχρηστευμένο, αλλά δέχεται πολλούς επισκέπτες που αγαπούν τη βυζαντινή-μαυριτανική τέχνη. Φιλοξενεί επίσης συναυλίες τυνησιακής μουσικής.

να κάνει στην Καρχηδόνα και τον Σίντι Μπου Σάιντ
Το Εθνικό Μουσείο της Καρχηδόνας ©Mietek Ł / Wikipedia Commons

Επισκέψεις στο Sidi Bou Said

Σε έναν βράχο με θέα την Καρχηδόνα, το χωριό Sidi Bou Saïd δεν στερείται γοητείας. Η ιδιαιτερότητα του Sidi Bou Saïd είναι να παρουσιάζει μπλε και λευκές προσόψεις. Το όλο πράγμα δίνει μια εκθαμβωτική αρμονία κάτω από τον ήλιο!

4. Ξεδιψάστε σε ένα καφέ

Κατά την επίσκεψή σας στο Sidi Bou Saïd, αφιερώστε λίγο χρόνο για να σταματήσετε σε ένα από τα καφέ της πόλης. Πολλοί έχουν καλή φήμη όπως το περίφημο Café des Délices, το Café des Nattes ή το Café Hadj Amor. Μπορείτε να απολαύσετε ένα εξαιρετικό τσάι μέντας ή άλλα ποτά τυπικά της χώρας, όπως κρασιά που παρασκευάζονται στη Βόρεια Αφρική. Απολαμβάνοντας αυτά τα νόστιμα ποτά, κοιτάξτε γύρω σας και θαυμάστε την πόλη και την αρχιτεκτονική ομορφιά της. Εάν επιλέξετε το Café des Délices (βλ καρτ), είναι στον κόλπο της Τύνιδας και στην Καρχηδόνα που θα έχετε μια υπέροχη θέα.

καφέ των απολαύσεων
Το διάσημο Café des Délices ©Amira Guebsi / Wikipedia Commons

5. Εξερευνήστε το Παλάτι του Baron d’Erlanger

Στην καρδιά του Sidi Bou Said, μπορείτε να επισκεφθείτε Παλάτι Ennejma Ezzahra, που ανήκε στο παρελθόν στον Baron d’Erlanger. Τώρα μετατράπηκε σε μουσείο ανοιχτό στο κοινό, έτσι μπορείτε να δείτε πώς έμοιαζε το σπίτι αυτού του Γαλλοβρετανού, πέθανε το 1932 στην Τύνιδα. Γνωρίστε όμως και τις παραδόσεις και τα έθιμα του παρελθόντος. Ο ίδιος ο αρχιτέκτονας του Παλατιού του, ο βαρόνος ήταν και ζωγράφος. Μέσα στην κατοικία παρουσιάζονται επίσης πολλοί πίνακές του. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το ιδιωτικό του χαμάμ, αλλά και τον πολυτελή κήπο που θα σας χαρίσει μια υπέροχη θέα στον κόλπο της Τύνιδας.

βαρόνος του παλαί Έρλανγκερ
Το παλάτι του Βαρόνου ντ’ Ερλάντζερ ©RostomBaccar / Wikipedia Commons

6. Θαυμάστε τη θέα από τις απόψεις Ras Qatarjamah και Sidi Chabaane

Το Belvedere Ras Qatarjamah, που βρίσκεται κοντά στο χωριό Sidi Bou Saïd, είναι εύκολα προσβάσιμο ακολουθώντας την τουριστική διαδρομή. Είναι χτισμένο στο παλιό ribat του Sidi Bou Said. Με λίγο θάρρος θα καταφέρετε να ανεβείτε στην κορυφή του λόφου, στους πρόποδες του ομώνυμου φάρου. Τότε θα έχετε την ευκαιρία να έχετε μια από τις καλύτερες απόψεις που θα σας δοθεί στον Κόλπο της Τύνιδας και στα περίχωρά του.

θέα από το Sidi Bou Said
Η θέα από το Sidi Bou Said ©eva-ufa / Pixabay

Το Belvedere του Sidi Chabaane βρίσκεται πολύ κοντά στο Café des Délices, στο ίδιο το χωριό Sidi Bou Saïd. Από τις λευκές και μπλε βεράντες, μπορείτε να θαυμάσετε μια άλλη εξίσου υπέροχη θέα στον Κόλπο της Τύνιδας.. Από αυτά τα belvederes, θα τραβήξετε τις πιο όμορφες φωτογραφίες που μπορείτε να κάνετε στο Sidi Bou Saïd.

7. Stroll Rue Habib Thameur

Η Rue Habib Thameur είναι ο κεντρικός δρόμος του Sidi Bou Said. Είναι ένας δρόμος που δεν πρέπει να χάσετε κατά την επίσκεψή σας στην πόλη. Αυτό είναι το μέρος για όσους από εσάς θέλετε να φύγετε με αναμνηστικά και αντικείμενα κάθε είδους.. Εκεί θα βρεις σχεδόν ό,τι θέλεις και φυσικά, θα πρέπει να παζαρέψεις. Είναι επίσης ένας δρόμος όπου θα βρείτε πολλά πολύ καλά εστιατόρια. Αφιερώστε χρόνο για να σταματήσετε εκεί γευτείτε τοπικές σπεσιαλιτέ. Ένα διάλειμμα για να ξεδιψάσετε θα είναι επίσης ευπρόσδεκτο μετά την αναρρίχηση σε αυτόν τον δρόμο στη ζέστη της Τυνησίας.

rue Habib Thameur
Μέρος της οδού Habib Thameur ©Bertrand Bouret / Wikipedia Commons

Τα βασικά της Καρχηδόνας και του Sidi Bou Saïd… και μετά;

Η Σίντι Μπου Σάιντ και η Καρχηδόνα είναι πραγματικά δύο πολύ ενδιαφέρουσες πόλεις, δεδομένης της αντίστοιχης ιστορίας τους, αλλά και χάρη στις επισκέψεις και τα πανοράματα που θα σας προσφέρουν. Θα ήταν κρίμα να μην πάτε εκεί κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στην Τυνησία και ειδικά αν περνάτε από την Τύνιδα που απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα. Μη διστάσετε να συμβουλευτείτε τα άρθρα μας αφιερωμένα σε άλλες πόλεις της Τυνησίας, καθώς και αυτές θα έχουν πολλές όμορφες επισκέψεις να σας προσφέρουν.

Η εργαλειοθήκη του ταξιδιώτη 🧳
Προετοιμάστε, συγκρίνετε και κλείστε το ταξίδι σας με τη συλλογή από ιστοτόπους που πρέπει να δείτε:
🛏 Κράτηση: βρείτε το ξενοδοχείο/τη διαμονή σας σε όλο τον κόσμο
🔁 HomeExchange: η #1 πλατφόρμα ανταλλαγής σπιτιού
✈️ Skyscanner: σίγουρα ο καλύτερος συγκριτής πτήσεων
⏱ LastMinute: οι καλύτερες προσφορές για αναχώρηση την τελευταία στιγμή
🚗 RentalCars: αναζητήστε και συγκρίνετε την ενοικίαση αυτοκινήτου
🎟 GetYourGuide: κλείστε αξέχαστες περιηγήσεις και εμπειρίες
⛺️ Κάμπινγκ: βρείτε το ιδανικό κάμπινγκ σε όλη την Ευρώπη

5 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε

Ανακαλύψτε το Λάος σε 30 φωτογραφίες