7 μέρη που πρέπει να δείτε στην Αττάλεια

Η Αττάλεια, ένα όμορφο παραθαλάσσιο θέρετρο, διατηρεί τη γοητεία της παλιάς της πόλης, φωλιασμένη σε ένα βράχο με θέα στη Μεσόγειο Θάλασσα!

Η Αττάλεια, που ιδρύθηκε τον 2ο αιώνα π.Χ., είναι σήμερα η αγαπημένη πόλη των ταξιδιωτών στην Τουρκία. Με το παρατσούκλι Τουρκική Ριβιέρα, εκεί έχουν κατασκευαστεί όλες οι πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις (διεθνές αεροδρόμιο, μαρίνα κ.λπ.). Ανακαλύπτω 7 πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Αττάλεια κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στην Τουρκία !

Decouvrir Antalya Kaleici

Οι διακοπές στην Αττάλεια αξίζουν ιδιαίτερα για τη γεωγραφική της θέση, τις παραλίες και τα τιρκουάζ νερά της. Ωστόσο, Δεν θα παραλείψετε να επισκεφθείτε τον ναό του Απόλλωνα, την κύρια μαρτυρία του ρωμαϊκού παρελθόντος του. Επιπλέον, όπου κι αν βρίσκεστε στην πόλη, δεν μπορείτε να παραλείψετε να δείτε τον μιναρέ του τζαμιού, το σύμβολο της Αττάλειας. Η γοητεία των παλιών του συνοικιών κάνει την πόλη πολύ ελκυστική. Αυτό το μικρό διαμάντι με θέα στη Μεσόγειο είναι ένα hotspot για παραθαλάσσιο τουρισμό χάρη στις ονειρεμένες παραλίες του. Υπάρχουν τόσα πολλά να κάνετε στην Αττάλεια, με όλα τα τουριστικά, πολιτιστικά και φυσικά αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφτείτε!

να κάνει στην Αττάλεια
Το κέντρο της Αττάλειας ©DR

Περπατήστε γύρω από το παλιό λιμάνι

Γύρω από το παλιό λιμάνι οργανώνεται η τουριστική ζωή της Αττάλειας. Στις βόλτες σας, θα δείτε μια σειρά από ξενοδοχεία, εστιατόρια και το παζάρι της Τουρκικής Ριβιέρας. Θα παρατηρήσετε επίσης αρχαίες κατασκευές αρχαίων πολιτισμών καθώς και ο περίφημος Πύργος του Ρολογιού. Μια βόλτα για να απολαύσετε την ατμόσφαιρα της Αττάλειας!

παλιό λιμάνι
Το παλιό λιμάνι ©DR

Μιναρές Yivli με Παρατηρητή

Πολύ κοντά στο παλιό λιμάνι, το Yivli Minare είναι το εμβληματικό μνημείο της Αττάλειας. Χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, αυτός ο μιναρές είναι απλά υπέροχος με τα κόκκινα τούβλα και τα μπλε πλακάκια του. Με ύψος 39 μέτρα, εφάπτεται με το μεγάλο τζαμί της πόλης. Θα μεταφερθείτε αμέσως στην ατμόσφαιρα χίλιες και μίας νύχτες όταν ακούσετε το κάλεσμα για προσευχή!

Μιναρές Yivli
Περωτός Μιναρές ©m_pavlov

Θαυμάστε την Πύλη του Αδριανού

Χτισμένη για να υποδέχεται τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα, η πύλη υποδέχεται περήφανα τους επισκέπτες της από την κορυφή των 14 μέτρων της. Όλα ντυμένα με μάρμαρο, είναι μέρος των πολιτιστικών επισκέψεων που θα πραγματοποιηθούν στην Αττάλεια. Επιπλέον, είναι αυτή που διαχωρίζει την παλιά πόλη από τη σύγχρονη πόλη. Αποτελείται από 3 καμάρες, αφού διασχίσετε, θα βρεθείτε σε σοκάκια με εστιατόρια και αρκετά παλιά καταστήματα.

πύλη αδριανού
Η Πύλη του Αδριανού ©alan64

Πεζοπορία στο φυσικό καταφύγιο Ciglikara

Υπάρχουν πολλά εθνικά πάρκα γύρω από την Αττάλεια. Προστατεύουν όχι μόνο τη γύρω φύση, αλλά και την κληρονομιά από την αρχαιότητα. Βρίσκεται δυτικά της Αττάλειας, το φυσικό καταφύγιο Ciglikara σας επιτρέπει να περπατήσετε μέσα από ένα κεδροδάσος, αρκεύθου και άλλα είδη φυτών σε έδαφος που ταλαντώνεται μεταξύ 1050 και 2200 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ίσως δείτε αγριογούρουνα, ύαινες, αρκούδες και άλλους λύγκες!

λύγκας Ciglikara
Ένα μωρό Λυγξ στο καταφύγιο Ciglikara ©Bernard Landgraf / Wikipedia Commons

Γνωρίστε την Αρχαιότητα στην Τερμησσό

Αυτή η αρχαία πόλη είναι ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής. Η τοποθεσία περιλαμβάνει τις επάλξεις της παλιάς πόλης, ένα παλιό θέατρο, δύο ναούς και μια νεκρόπολη. Ολόκληρη η τοποθεσία προστατεύεται από ένα τεράστιο φυσικό πάρκο. Μια επίσκεψη που πρέπει να κάνετε στην Αττάλεια αν αγαπάτε την ιστορία των αρχαίων πολιτισμών!

Τερμησσός
Θερμική μόνωση

Θαυμάστε τους καταρράκτες Düden και Manavgat

Εάν η φύση σας εμπνέει περισσότερο από την κληρονομιά, κάντε ένα ταξίδι στους εντυπωσιακούς καταρράκτες Düden και Manavgat. Ο καταρράκτης Düden ρέει απευθείας στη Μεσόγειο, κάτι που είναι μάλλον ασυνήθιστο. Ένα μεγάλο πάρκο περιβάλλει αυτή τη γωνιά του παραδείσου, οπότε μην ξεχάσετε να φέρετε το πικνίκ σας! Όσο για τους καταρράκτες Manavgat, αν είναι λιγότερο εντυπωσιακοί, μπορείτε ωστόσο να βυθίσετε τα πόδια σας στο αναζωογονητικό νερό.

λεξικό καταρράκτη
La cascade Sinkhole ©DR

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για να σας βοηθήσουμε να προετοιμάσετε τις διακοπές σας όσο το δυνατόν καλύτερα, σας παρέχουμε πρακτικές πληροφορίες:

  • Διατυπώσεις: Για τους Ευρωπαίους υπηκόους, αρκεί έγκυρο δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο για διαμονή μικρότερη των 3 μηνών.
  • Αλλαγή : Το νόμισμα της Τουρκίας είναι η τουρκική λίρα (TL).
  • Jet lag: Σε σύγκριση με το Παρίσι, χρειάζεται μια ώρα διαφορά ώρας καλοκαίρι και χειμώνα. Όταν είναι 3 μ.μ. στο Παρίσι, είναι 16 στην Αττάλεια.
  • Μεταφορές: Για να φτάσετε στην Αττάλεια, είναι καλύτερα να πετάξετε. Η παραθαλάσσια πόλη είναι πράγματι εξοπλισμένη με αεροδρόμιο. Μετρήστε περίπου 4:30 απευθείας πτήση από το Παρίσι.
  • Πώς να μετακινηθείτε: Ο ευκολότερος τρόπος για να μετακινηθείτε στην Αττάλεια είναι να πάρετε το τραμ. Ένα παλιό τραμ είναι μονής γραμμής και τρέχει κάθε μισή ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας σε μια ωραία πίστα. Κατά τα άλλα, πιο σύγχρονα τραμ διασχίζουν την πόλη και η προσφορά λεωφορείων είναι επίσης ενδιαφέρουσα. Διαφορετικά, μπορείτε πάντα να πάρετε ένα ταξί, το οποίο είναι φθηνό στην Τουρκία.
Αττάλεια Τουρκία
Η παραλία του Konyaalti ©DR

Τα must αξιοθέατα της Αττάλειας… και μετά;

Αφού ερευνήσατε την Αττάλεια και τα περίχωρά της, γιατί να μην πάτε μια βόλτα στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, την Άγκυρα; Εκτός κι αν σας ελκύει η όμορφη Κωνσταντινούπολη… είναι όντως η μεγαλύτερη πόλη της χώρας και έχει πολλά ιστορικά μνημεία. Διασχίζοντας Ευρώπη και Ασία, είναι βέβαιο ότι το ταξίδι σας στην Τουρκία θα σας ταξιδέψει σε έναν εξωτικό κόσμο!

Η εργαλειοθήκη του ταξιδιώτη 🧳
Προετοιμάστε, συγκρίνετε και κλείστε το ταξίδι σας με τη συλλογή από ιστοτόπους που πρέπει να δείτε:
🛏 Κράτηση: βρείτε το ξενοδοχείο/τη διαμονή σας σε όλο τον κόσμο
🔁 HomeExchange: η #1 πλατφόρμα ανταλλαγής σπιτιού
✈️ Skyscanner: σίγουρα ο καλύτερος συγκριτής πτήσεων
⏱ LastMinute: οι καλύτερες προσφορές για αναχώρηση την τελευταία στιγμή
🚗 RentalCars: αναζητήστε και συγκρίνετε την ενοικίαση αυτοκινήτου
🎟 GetYourGuide: κλείστε αξέχαστες περιηγήσεις και εμπειρίες
⛺️ Κάμπινγκ: βρείτε το ιδανικό κάμπινγκ σε όλη την Ευρώπη

Ανακαλύψτε το σκι στο Μαρόκο, η αλλαγή του τοπίου είναι εγγυημένη!

Χρειάζεστε βίζα για την Καμπότζη; Ακολουθήστε τις συμβουλές μας!