8 μέρη που πρέπει να δείτε στην Άγκυρα

Η Άγκυρα είναι η δεύτερη τουρκική πόλη. Είναι όμως αυτή η πόλη που είναι η πρωτεύουσα και που είναι απολύτως απαραίτητο να ανακαλύψετε αν επισκεφτείτε την Τουρκία!

Βρίσκεται στην καρδιά της Ανατολίας (το τμήμα ασιάτης της Τουρκίας), Η Άγκυρα οφείλει την άνοδό της μόνο στην προσήλωση που της είχε ο Ατατούρκ. Ένα μαυσωλείο είναι επίσης αφιερωμένο σε αυτή την τεράστια μορφή της Τουρκικής Δημοκρατίας και η επίσκεψή του είναι σχεδόν υποχρεωτική στην Άγκυρα. Ανακαλύψτε όμως και όλες τις άλλες βασικές επισκέψεις που πρέπει να κάνετε στην Άγκυρα!

Απολαύστε την ιστορία στο Μαυσωλείο του Ατατούρκ

Αν ψάχνετε για το πιο επισκέψιμο μέρος στην Άγκυρα, το Μαυσωλείο Ατατούρκ είναι το μέρος που πρέπει να πάτε. Ο Ατατούρκ είναι ο άνθρωπος που επέτρεψε στην Τουρκία να γίνει Δημοκρατία Στις αρχές του 20ου Αιώνα. Τα αγάλματα των 24 λιονταριών θα σας συνοδεύσουν στη σαρκοφάγο του αείμνηστου Προέδρου. Τότε θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το μουσείο αφιερωμένο στον Ατατούρκ και το αποτύπωμά του στην τουρκική εθνική ιστορία.

Μαυσωλείο Ατατούρκ
Μαυσωλείο Ατατούρκ ©DR

Κάντε μια βόλτα στην καρδιά της Ακρόπολης της Άγκυρας

Η ακρόπολη της Άγκυρας δεσπόζει στην τουρκική πρωτεύουσα από την κορυφή του λόφου της. Χτισμένο υπό τους Ρωμαίους, περιβάλλει το κάστρο της Άγκυρας και έχει διπλό περίβολο και πολυάριθμους πύργους. Αυτά κατέστησαν δυνατή την προστασία της παλιάς οθωμανικής πόλης. Διατηρεί επίσης πολλά Οθωμανικού στυλ ξύλινα σπίτιακαθώς και πολλά μαγαζιά όπου θα βρείτε ωραία αναμνηστικά για να πάρετε σπίτι.

η ακρόπολη της Άγκυρας
Μέρος της ακρόπολης της Άγκυρας ©Leonid Andronov

Θαυμάστε τα έργα του Εθνογραφικού Μουσείου

Αυτό το μουσείοβρίσκεται σε ένα όμορφο κτίριο της δεκαετίας του 1920, προσφέρουν πολλά καθημερινά αντικείμενα και χειροτεχνίες, που χρονολογούνται κυρίως από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Κεραμικά, παραδοσιακά ρούχα, ξυλουργεία, τελετουργικά έπιπλα, κεντήματα, πίνακες ζωγραφικής, όπλα κ.λπ. Όλα συμπληρωμένα από μια έκθεση με καλοπαρουσιασμένες φωτογραφίες. Μια αρκετά σύντομη επίσκεψη, αλλά πολύ ωραίο να κάνετε στην Άγκυρα!

Εθνογραφικό Μουσείο Άγκυρας
Το Εθνογραφικό Μουσείο Άγκυρας ©DR

Επισκεφθείτε το Τζαμί Kocatepe

Ένα ορόσημο που φαίνεται από το μεγαλύτερο μέρος της πόλης, το Τζαμί Kocatepe είναι το μεγαλύτερο στη χώρα και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, όσο να πω ότι είναι ότι πρέπει να κάνεις στην Άγκυρα! Μπορεί να φιλοξενήσει έως και 24.000 πιστούς, η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1987, αφού 20 χρόνια δουλειάς. Με τους μικρούς του αέρα από το μπλε τζαμί της Κωνσταντινούπολης, είναι εξοπλισμένο με τέσσερις μιναρέδες. Σε αυτό το σύγχρονο θρησκευτικό συγκρότημα υπάρχει επίσης μια βιβλιοθήκη, μια αίθουσα συνεδριάσεων και, τριγύρω, πολλά καταστήματα και κινηματογράφοι.

Τζαμί Kocatepe
Τζαμί Kocatepe ©DR

Κάντε μια βόλτα στο Σουκ της Άγκυρας

Τι να κάνετε στην Άγκυρα για να συναντήσετε τους ντόπιους; Κατευθυνθείτε στο παζάρι! Το νευρικό κέντρο των κοινωνικών σχέσεων και σύμβολο του κόσμου της Μέσης Ανατολής, η βόλτα στο παζάρι θα είναι το αποκορύφωμα της διαμονής σας. Μια πραγματική βύθιση στην τουρκική κουλτούρα! Πηγαίνετε να συζητήσετε με τους εμπόρους, να εκπλαγείτε από τους πάγκους με μπαχαρικά, φρούτα ή λαχανικά… και χαρίστε στον εαυτό σας μερικά χειροποίητα προϊόντα για να τα φέρετε πίσω στις βαλίτσες σας!

αγορά μπαχαρικών
Μπαχαρικά από το παζάρι ©corradobarattaphotos

Μάθετε στο Μουσείο Πολιτισμών της Ανατολίας

ο Μουσείο Πολιτισμών της Ανατολίας εκθέτω την ιστορία των λαών της Ανατολίας χάρη σε καθημερινά αντικείμενα όλων των εποχών: εργαλεία από πυριτόλιθο, ελληνικά αγγεία, πήλινες πλάκες κ.λπ. Ανακαλύψτε επίσης η μεγάλη τέχνη των Οθωμανών: χάλκινο έργοδραστηριότητα που τους έδωσε τη δυνατότητα να εγκατασταθούν στην περιοχή.

Μουσείο Πολιτισμών της Ανατολίας, Άγκυρα
Το Μουσείο των Πολιτισμών της Ανατολίας ©cascoly

Ανακαλύψτε τα ρωμαϊκά ερείπια

Πολλά ρωμαϊκά λείψανα είναι διάσπαρτα στην Άγκυρα. Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε ο ναός του Αυγούστου, που χτίστηκε προς τιμήν του αυτοκράτορα. Θα ανακαλύψετε επίσης τα ρωμαϊκά λουτρά που χτίστηκε κάτω από τον Καρακάλλα καθώς και Julien’s Colon, μονόλιθος δεκαπέντε μέτρων. Τόσα πολλά ίχνη αρχαίας ρωμαϊκής επιρροής!

Ρωμαϊκά Λουτρά Άγκυρας
Τα ρωμαϊκά λουτρά της Άγκυρας ©Leonid Andronov

Τρίψτε τους ώμους με την τουρκική νεωτερικότητα στο Cermodern

Βρίσκεται στα παλιά μηχανολογικά εργαστήρια του παλιού σταθμού της πόλης, le Cermodern είναι ένα πρωτότυπη επίσκεψη στην Άγκυρα! Στα βιομηχανικά κτίρια του, μπορείτε να δείτε πολλές εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, καθώς και μουσικές και θεατρικές παραστάσεις. Μη διστάσετε να πάτε στο υπέροχο εστιατόριο του για να φάτε κάτι ή απλώς να πιείτε ένα ποτό. Τα Σαββατοκύριακα είναι το τέλειο μέρος για brunch!

Cermodern Άγκυρα
Σύγχρονη ©bynyalcin / Wikipedia, η ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ακολουθούν ορισμένα σημεία αναφοράς για να οργανώσετε καλύτερα τη διαμονή σας στην τουρκική πρωτεύουσα:

  • ο ώρα πτήσης για να πάτε στην Άγκυρα είναι 4:30 απευθείας από το Παρίσι.
  • ο αλλαγή είναι η τουρκική λίρα.
  • Η Άγκυρα είναι 1 ώρα μπροστά από τη Γαλλία το καλοκαίρι, 2 ώρες το χειμώνα.
  • Για να εισέλθετε στην Άγκυρα, θα πρέπει να έχετε έγκυρη ταυτότητα ή διαβατήριο.
  • Το δίκτυο των δημόσια συγκοινωνία είναι πολύ καλά οργανωμένο. Θα έχετε την επιλογή ανάμεσα στο μετρό, το τραμ και πολλές γραμμές λεωφορείων. Υπάρχουν επίσης ντολμούς και ταξί, που μπορεί να είναι κερδοφόρα για πολλά άτομα.
  • Τι να κάνετε στην Άγκυρα στη μέση του χειμώνα; Σκι! Οι χειμώνες είναι κρύοι και χιονισμένοι, ενώ τα καλοκαίρια είναι ζεστά και ξηρά.
  • Η Άγκυρα βρίσκεται 900 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Χιονισμένο τρένο της Άγκυρας
Ένα τρένο στο χιόνι κοντά στην Άγκυρα ©emrak akyldiz

Τα must της Άγκυρας… και μετά;

Μια πόλη που δεν είναι ιδιαίτερα τουριστική, η τουρκική πρωτεύουσα έχει ωστόσο πολλούς θησαυρούς να προσφέρεις στους επισκέπτες. Κοσμοπολίτικη, νέα και δυναμική, υπάρχουν πολλά να κάνεις στην Άγκυρα! Και γιατί να μην παρατείνετε τη διαμονή σας στην Τουρκία: στην Κωνσταντινούπολη, την Αττάλεια ή ακόμα και στην καρδιά της πολυτελή τοπία της Καππαδοκίας ?

Η εργαλειοθήκη του ταξιδιώτη 🧳
Προετοιμάστε, συγκρίνετε και κλείστε το ταξίδι σας με τη συλλογή από ιστοτόπους που πρέπει να δείτε:
🛏 Κράτηση: βρείτε το ξενοδοχείο/τη διαμονή σας σε όλο τον κόσμο
🔁 HomeExchange: η #1 πλατφόρμα ανταλλαγής σπιτιού
✈️ Skyscanner: σίγουρα ο καλύτερος συγκριτής πτήσεων
⏱ LastMinute: οι καλύτερες προσφορές για αναχώρηση την τελευταία στιγμή
🚗 RentalCars: αναζητήστε και συγκρίνετε την ενοικίαση αυτοκινήτου
🎟 GetYourGuide: κλείστε αξέχαστες περιηγήσεις και εμπειρίες
⛺️ Κάμπινγκ: βρείτε το ιδανικό κάμπινγκ σε όλη την Ευρώπη

Naypyidaw, η πιο ασυνήθιστη πρωτεύουσα στον κόσμο

3 προορισμοί που πρέπει να επισκεφτείτε